«Κόκκινος» συναγερμός στην Ελλάδα για «ντου» τρομοκρατών

Κοινοποίηση:
JHHU

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι Αρχές με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο πλαίσιο αυτό λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν κακόβουλες ενέργειες από ομάδες φίλα προσκείμενες στο Ιράν ή σε άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Στο σχέδιο των ελληνικών Αρχών περιλαμβάνονται η ενισχυμένη αστυνόμευση και οι έντονοι συνοριακοί έλεγχοι, με σκοπό να αντιμετωπιστούν φαινόμενα εισβολής ατόμων στην Ευρώπη, που στοχεύουν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η έρευνα θα επικεντρώνεται σε άτομα που έχουν ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης, ενώ παράλληλα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, ισραηλινοί στόχοι, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεπικοινωνίες θα βρεθούν σε κλοιό ασφαλείας.

Το επίπεδο συναγερμού στην Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο 3, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα αναβαθμιστεί αν κριθεί αναγκαίο, ενώ το προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Κρατικής Ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι σε επιφυλακή.

Την ίδια ώρα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας περιμετρικά ισραηλινών στόχων στην Αθήνα και την περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, σε στενό κλοιό ασφαλείας έχει τεθεί η πρεσβεία του Ισραήλ με την ενίσχυση περιπολιών. Παράλληλα, οι Αρχές βρίσκονται με στραμμένο το βλέμμα και στους μουσουλμάνους μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας ανά την επικράτεια. Ηδη έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα, αλλά και ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου στο εσωτερικό τους. Ειδικότερα, επιδιώκεται καθημερινή αναφορά των κινήσεων ατόμων που κινούν υποψίες για πιθανές εξτρεμιστικές ενέργειες.

Εκτός αυτού, η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Κρατική Ασφάλεια έχουν θέσει σε διακριτική επιτήρηση σημεία και χώρους συγκέντρωσης ατόμων που προέρχονται από τις αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ η προσοχή των ελληνικών Αρχών είναι στραμμένη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΤikTok, Telegram) όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται στρατολογήσεις και οργανώνονται τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μάς επηρεάζει όλους. Κλεφτοπόλεμος και αντίποινα είναι πιθανά να εκδηλωθούν σε όλον τον κόσμο. Κάθε μέρα μπορεί να είναι διαφορετική από την άλλη και δεν μπορεί να αποκλειστεί σε βάθος χρόνου η εκδήλωση τρομοκρατικών ή άλλου τύπου επιθέσεων που σχετίζονται με το μεσανατολικό ζήτημα. Επειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ηρεμίας αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πολεμική και σκληρή μορφή της αντιπαράθεσης στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν φαίνεται καμία διάθεση οπισθοδρόμησης από καμία πλευρά» ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., επικεφαλής αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας.

Δίχτυ ασφαλείας

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να εντοπίζουμε σύντομα τυχόν επικίνδυνες “συσπειρώσεις” ισλαμιστών στην Ελλάδα, που μπορεί να αποβούν μοιραίες και με διεθνή αντίκτυπο για τη χώρα». Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης εν γένει, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και υψηλόβαθμα στελέχη τους είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των υπόλοιπων χωρών. Στο πλαίσιο αυτό διαρκής είναι η επικοινωνία των Ελλήνων αξιωματούχων ειδικών υπηρεσιών με Αρχές Ασφαλείας της Γαλλίας όπου θα διεξαχθούν σε λιγότερο από 100 ημέρες οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αλλωστε στη χώρα που θα υποδεχθεί τον θεσμό έχει ήδη αναπτυχθεί τεράστιο δίχτυ ασφαλείας υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, και μάλιστα έχουν βρεθεί εναλλακτικές λύσεις και τοποθεσίες στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές της Ελλάδας συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τη θωράκιση των συνόρων και την ενδελεχή έρευνα των μουσουλμανικών ομάδων ανά την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2023 αποτράπηκε πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε εστιατόριο εβραϊκών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας. Οι ελληνικές Αρχές είχαν πληροφορίες στη διάθεσή τους, από την ισραηλινή Μοσάντ, ενώ από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε η προσπάθεια επέκτασης ενός ιρανικού δικτύου στρατολόγησης ατόμων, με απώτερο σκοπό να προβούν σε ενέργειες εναντίον ισραηλινών στόχων σε όλη την Ευρώπη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του δικτύου εκτιμάται πως είχε ένας άνδρας από το Πακιστάν που βρισκόταν στο Ιράν και ζητούσε «αιματοκύλισμα» στο κέντρο της Αθήνας. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν τους δύο ύποπτους Πακιστανούς, ηλικίας 27 και 29 χρονών, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα. Εμεναν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, αντίστοιχα, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες. Μάλιστα εκείνος που βρισκόταν στη Ζάκυνθο ταξίδεψε στην Αθήνα με προτροπή του «αρχηγού», προκειμένου να κατοπτεύσει και να βιντεοσκοπήσει τον υποψήφιο στόχο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. μερικουσ καδουσ απο κεντρικουσ σταθμουσ και τελοσ,,, ετσι ειναι η ασφαλεια?

  2. Παπαρια καπαμα προς βρωσιν και ποσιν! Κουλαρα δωσε φοβο οχι μονο στο 41% αλλα και παραπερα!

  3. Οι ίδιοι τους μάζεψαν γιατί έχουν το σκοπό τους μαζί με τις ΜΚΟ του Σορος.
    Περνουν τα σπίτια των Ελλήνων για να τα πάρουν αυτοί και οι πλούσιοι φίλοι τους.
    Δεν τους νοιάζει τίποτα φωτια και όλεθρο θέλουν για τον κόσμο, έχουν μίσος με τους Έλληνες κυρίος η κυβέρνηση της ΝΔ.

Comments are closed.