Κυπριακή αντι-NAVTEX για την εισβολή του Oruc Reis – Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Πάντα έτοιμοι για τη Γαλάζια Πατρίδα»

Κοινοποίηση:
δωδ

Χθες το βράδυ η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis (μαζί με τα βοηθητικά Ataman και CengizHan) στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και εισβολή του τουρκικού πλοίου σε κομμάτι της κυπριακής ΑΟΖ στα βόρεια της Κύπρου, από την κατεχόμενη Κερύνεια προς την Τουρκία.

Ως απάντηση, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, με δική του NAVTEX ενημερώνει ότι η τουρκική NAVTEX παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς είναι παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη.

«Αυτή η ενέργεια συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ασφαλών συνθηκών ναυσιπλοΐας και είναι επίσης ποινικό αδίκημα υπό τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρεται ακόμα στην κυπριακή ενημέρωση προς ναυτιλλομένους.

σςψ

Επίδειξη κανονιοφόρων από το τουρκικό ΥΠΑΜ

Λίγο πριν την NAVTEX για το Oruc Reis, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας είχε αναρτήσει ένα βίντεο από ασκήσεις με πραγματικά πυρά του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Σε αυτό απεικονίζονταν πολλές βολές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με το σχόλιο: «Οι ήρωες, οι λεβέντες μας. Πάντα έτοιμοι για τη Γαλάζια Πατρίδα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response