Κτηνωδία: Έκαψαν ζωντανό σκυλί στα Χανιά (BINTEO)

Κοινοποίηση:
Adianotito-1094306-police_car-696x418

Βρέθηκε απανθρακωμένο από πολίτη – Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για να εντοπιστεί ο δράστης

Νέα κτηνωδία με θύμα ένα ανυπεράσπιστο σκυλί στα Χανιά. Το άτυχο ζώο βρέθηκε απανθρακωμένο σε δρόμο στην περιοχή της Σούδας από πολίτη που ενημέρωσε ακολούθως την ΕΛΑΣ και τον δήμο Χανίων. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση αρχών αλλά και συλλόγων προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που δεν δίστασε να βάλει φωτιά και να κάψει , πιθανότατα ζωντανό το τετράποδο που εικάζεται πως ήταν δεσποζόμενο καθώς φορούσε περιλαίμιο αλλά δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση.

Εικόνες σοκ που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους. Ο πολίτης που πρώτος αντίκρισε το μακάβριο θέαμα σε παράδρομο της εθνικής οδού ,στην περιοχή της Σούδας σε κοντινή σχετικά απόσταση από το Βιοτεχνικό Πάρκο δεν μπορούσε αρχικά να πιστέψει στα ίδια του τα μάτια. Μπροστά στο απανθρακωμένο κουφάρι του άτυχου τετράποδου , όχι μόνο δεν έμεινε ασυγκίνητος αλλά έσπευσε να ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές κάνοντας το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να ξεκινήσει η έρευνα και να εντοπιστεί ο δράστης που προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Από το σκηνικό τρόμου , εικάζεται πως το σκυλί πυρπολήθηκε και κάηκε ζωντανό βρίσκοντας φρικτό θάνατο. Μάλιστα τα σημάδια στο σημείο καταδεικνύουν πως επιχείρησε να συρθεί μακριά από τον πύρινο όλεθρο σε μία μάταιη προσπάθεια να σωθεί από το φρικιαστικό σχέδιο ενός αρρωστημένου μυαλού.

Το γεγονός πως το τετράποδο φορούσε περιλαίμιο ενισχύει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ζώο δεσποζόμενο ωστόσο δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση και άρα δύσκολα μπορεί να εντοπιστεί τυχόν κηδεμόνας. Το αποτρόπαιο περιστατικό με θύμα ένα ανυπεράσπιστο ζώο είναι δυστυχώς ένα από τα πολλά που κατά καιρούς διαδραματίζονται και επί κρητικού εδάφους. Σοκαρισμένοι από την φρικαλεότητα εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων καλούν όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να βοηθήσει την έρευνα της ΕΛΑΣ προκειμένου ο δράστης να βρεθεί και να τιμωρηθεί όπως ο νόμος ορίζει.

Η βία και κακοποίηση ζώων είναι ένα φαινόμενο με αυξητική τάση και σε επίπεδο Κρήτης. Κι αν κάποιοι επιμένουν να σιωπούν απέναντι σε τέτοιου είδους πράξεις , οι ειδικοί δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν πως αυτός που εύκολα θανατώνει ένα σκύλο , εύκολα μπορεί να απειλήσει και μια ανθρώπινη ζωή. Στατιστικές άλλωστε δείχνουν πως 6 στους 10 φυλακισμένους που έχουν καταδικαστεί για βίαιες συμπεριφορές, είχαν κακοποίηση και ζώα.

NEAKRITI.GR

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΝΤΑΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΗΜΕΝΟ ΖΩΑΚΙ????? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

  2. Καλπαζων λευχαιμία εύχομαι στον καριόλη που το εκανε

  3. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ , ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΟΥΛΑ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ……. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΦΡΙΚΤΗ ΠΡΑΞΗ ……

Comments are closed.