Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων

Κοινοποίηση:
DA00005385_S

Την αγωνία της Άγκυρας για την εξοπλιστική υπεροχή της Ελλάδας φανερώνουν οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ που υποστηρίζει ότι η Αθήνα υπερεξοπλίζεται με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Αυτό που φαίνεται πως φοβάται ο Ακάρ είναι η τεχνολογική υπεροχή σε αέρα και θάλασσα αποκτούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στην Τουρκία που στραγγαλίζεται από τις αμερικανικές κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων της Δύσης.

Play Video
«Υπουργός μιας χώρας που υπερεξοπλίζεται εδώ και χρόνια, να προσπαθεί να σχολιάζει την Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα..» σχολιάζει η Φαίδων Καραιωσηφίδης, Διευθυντής του Περιοδικού Πτήση.

Με τα Rafale και τα F-16 Viper, η Ελλάδα θα διαθέτει περισσότερα από 100 υπερσύγχρονα αεροσκάφη την ώρα που η Τουρκία πασχίζει να κρατήσει τα μαχητικά της στον αέρα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.
Εφοδιασμένα με ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης, που μπορεί να εγκλωβίσει μέχρι και 20 στόχους ταυτόχρονα, τα ελληνικά μαχητικά θα εξασφαλίζουν αεροπορική κυριαρχία.
Ταυτόχρονα, οι πύραυλοι αέρος αέρος Meteor και οι έξυπνες ρουκέτες Spice δίνουν το πάνω χέρι στην Πολεμική Αεροπορία σε αποστολές εναέριας μάχης και βομβαρδισμού.

Το εμπάργκο όπλων της Δύσης “πνίγει” την Τουρκία που αναζητά λύσεις σε Ρωσία και Κίνα.

«Απομακρυνόμενη από τον Δυτικό κόσμο των εξοπλισμών θα έχει ένα τεχνολογικό χάσμα, δηλαδή δεν θα είναι συμβατά τα συστήματα που έχει με αυτά που πρόκειται να προμηθευτεί» τονίζει ο Στέλιος Φενέκος, Ναύαρχος Ε.Α

Πονοκέφαλο στον Ακάρ προκαλεί και το πρόγραμμα για τις νέες ελληνικές φρεγάτες καθώς σύντομα το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει 8 υπερσύγχρονα πλοία.
«Με δεδομένο ότι ο πόλεμος στο Αιγαίο είναι αεροναυτικός, αντιλαμβανόμαστε ότι η τεχνολογία και οι συνέργειες κλίμακος που δημιουργεί η τεχνολογία στο αεροναυτικό πεδίο και στην σχέση με τον στρατό ξηράς, θα είναι το τεχνολογικό αβαντάζ που μας δίνεται έναντι της Τουρκίας» εξηγεί ο κος Φενέκος

Εκτός από τους νέους εξοπλισμούς, η Ελλάδα επαναφέρει σε υπηρεσία οπλικά συστήματα, όπως τα Mirage, που τις δίνουν ποιοτική υπεροχή.
«Επανέρχονται τα Μιράζ σε πλήρεις αριθμούς. Είναι ένα όπλο που οι Τούρκοι φοβόντουσαν, φοβούνται και θα φοβούνται και στο μέλλον» αναφέρει ο κος Καραιωσηφίδης.

Μαζί με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, η Αθήνα χτίζει και ισχυρές αμυντικές συμμαχίες με χώρες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Τα όπλα δεν τα αγοράζεις μόνο για πόλεμο, και μόνο που τα κατέχεις αποτελούν φόβητρο και αποτρεπική ισχύ για τα μεμέτια. Πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει γιατί είναι κοτάρες οι μογγόλοι, το θέμα είναι να μην γίνουμε κι εμείς κοτάρες στην αξιοποίηση της γεωπολιτικής ισχύς που θα μας δώσουν τα όπλα. Όχι πια άμυνα χρειάζεται επιθετική διπλωματία με προοπτική και μακροχρόνιο σχεδιασμό για τον ηγετικό και συν-ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ελλάς- Κύπρος – Γαλλία – Αίγυπτος- Ισραήλ -ΗΑΕ – Ινδία .

    1. ποιοί είναι κότες ρε φίλε, μας έχουν ξεφτιλίσει, σε λίγο θα μπουν κ στις αυλές μας με το γεοτρύπανο ή θα πετάνε πάνω από την Αθήνα.
      Απλά περιμένουν να τραβήξουμε εμείς την σκανδάλη για να μην τους κράξει ο πλανήτης.
      Όσο για την Ελλάδα, στρατό έχεις πάει? Όλοι οι αξιωματικοί μας ειναι Γ.Τ.Π.

  2. Ένας meteor στο παλάτι του δικτάτορα και τέλος

  3. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Το Ακάρεο γαυγίζει ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ. Η Ελλάδα καθυστέρησε πολύ, αλλά μην έχοντας άλλες επιλογές, αναγκάστηκε να κάνει τις κινήσεις ματ στα εξοπλιστικά και στις συμμαχίες. Μόνο μην χαλαρώνουμε. Και να μην καθυστερούμε για τις φρεγάτες όπου πρέπει να πάρουμε ότι καλύτερο υπάρχει.

Comments are closed.