Κριμαία: Το ουκρανικό Ναυτικό έπληξε ρωσικό ναρκαλιευτικό

Κοινοποίηση:
ωδσδω

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε το ρωσικό ναρκαλιευτικό Kovrovets τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Ναυτικό, η επίθεση αυτή είναι μέρος μιας συνεχούς εκστρατείας που στοχεύει τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στα πολεμικά πλοία της Ρωσίας.

Η Ρωσία νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε εννέα πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, που παρείχαν οι ΗΠΑ, και ένα drone πάνω από την Κριμαία.

Ωστόσο, το ουκρανικό Ναυτικό δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση που κατέστρεψε το Kovrovets.

Το ναρκαλιευτικό Kovrovets, με πλήρωμα 68 ατόμων, ανήκει στην κατηγορία Project 266 Akvamarin, γνωστή στο ΝΑΤΟ ως κλάση Yurka.

Αυτά τα πλοία σοβιετικής προέλευσης έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν νάρκες βάθους έως και 150 μέτρων και διαθέτουν δύο ναυτικά πυροβόλα 30mm AK-230M με εγκατεστημένο ραντάρ Lynx υψηλής ανάλυσης.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν είχε αντιδράσει επίσημα στην αναφορά του Κιέβου για επιτυχημένο χτύπημα μέχρι την ώρα της δημοσίευσης.

Ο Ρώσος πληρεξούσιος αξιωματούχος στη Σεβαστούπολη, Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, ανέφερε γύρω στα μεσάνυχτα ότι η αεράμυνα λειτουργούσε στην πόλη, χωρίς να καταγραφούν ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: