Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Εστιατορίων Αττικής: “Στην Ελλάδα η εστίαση απειλείται μόνο με πρόστιμα – Χρειαζόμαστε στήριξη”

Κοινοποίηση:
estiatoria

«Αυτές τις ώρες χρειαζόμαστε στήριξη κάτι που γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα η εστίαση απειλείται μόνο με πρόστιμα, παρότι πολλές επιχειρήσεις τηρούν στο απόλυτο το Υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid. Η στοχοποίηση του κλάδου, που ως αποτέλεσμα θα έχει την απόλυτη οικονομική καταστροφή, πρέπει να σταματήσει».

Αυτό σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί στις περιοχές με επιδημιολογικό επίπεδο 3.

Η ένωση υπενθυμίζει τα μέτρα τα οποία είναι τα ακόλουθα:

– Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί. (Εξαιρούνται οι έχοντας εργασία και τα έκτακτα περιστατικά)

– Συνεχίζεται ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από τις
12:00‬ τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί.

– Στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι.

– Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

«Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού φαίνεται ότι η εστίαση, για ακόμα μια φορά θα πληρώσει οικονομικά τη δύσκολη αυτή κατάσταση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: