Κρατούμενος στις φυλακές Νιγρίτας εκπέμπει SOS: «Έβγαλα 2ο κεφάλι» (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Κρατούμενος βουλγαρικής καταγωγής φοβάται πως κινδυνεύει η ζωή του, λόγω ενός μεγάλου όγκου που δημιουργήθηκε στο κεφάλι του λόγω χτυπήματος από όπλο αστυνομικού – Ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα των κρατουμένων
Οι φωτογραφίες του κρατούμενου των φυλακών Νιγρίτας, που παρουσιάζουν τα SerraikaNea σοκάρουν. Μοιάζουν να είναι επεξεργασμένες με εφέ που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο για να δημιουργούν αληθοφανείς παραμορφώσεις.

Στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει δημιουργηθεί ένα “δεύτερο κεφάλι” που προκλήθηκε όπως λέει από χτύπημα όπλου αστυνομικού την στιγμή της σύλληψής του. Ένας μεγάλος όγκος (ύγρωμα ή λίπωμα) που όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει καθώς ξεκίνησε σε μέγεθος καρυδιού και έφτασε να είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Ο κρατούμενος που είναι βουλγαρικής καταγωγής φοβάται πως κινδυνεύει η ζωή του κι ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα των Κρατουμένων ενώ ζητά να μεταφερθεί στη χώρα του προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να είναι κοντά στους συγγενείς του τους οποίους έχει να δει 5 χρόνια.

.

Το ιστορικό

Όπως περιγράφει στην αίτησή του o Ρούμεν Ροστίσλαβοβ Ιορντάνοβ, η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου του 2015 όταν και συνελήφθη, ενώ οδηγούσε ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες από την Συρία από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

“Οι αστυνομικοί που με σταμάτησαν με ρώτησαν τι μετέφερα στο μίνι λεωφορείο, εγώ τους απάντησα ότι μετέφερα ανθρώπους, πρόσφυγες. Άνοιξα την πλευρική πόρτα του μίνι λεωφορείου και μετά είδαν ότι ήταν πολλοί και φώναζαν. Οι αστυνομικοί αρχικώς αγχώθηκαν, διότι ήταν μόνο δύο. Ο ένας από αυτούς μου είπε να βάλω τα χέρια μου στο τιμόνι, για να μου βάλουν χειροπέδες στα χέρια, από το ανοιχτό παράθυρο. Αλλά αυτός, όπως ήμουν δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας στο μίνι λεωφορείο με έδεσαν με τις χειροπέδες και τα χέρια μου παρέμειναν ανάμεσα στο τιμόνι του μίνι λεωφορείου.

Ο αστυνομικός άρχισε να με τραβάει από το κάθισμα του οδηγού στο οποίο καθόμουν για να με κατεβάσει στο έδαφος, αλλά στην αναστάτωσή τους, όπως ήδη Σας εξήγησα ότι ήταν μόνο δύο βιάζονταν να με κατεβάσουν από το μίνι λεωφορείο.

Καθώς βιάζονταν δεν πρόσεξαν ότι αφού οι χειροπέδες ήταν ανάμεσα στο τιμόνι, εγώ δεν μπορούσα να κατέβω από το αυτοκίνητο και όπως με τραβούσαν με το ένα χέρι αφαίρεσε το πιστόλι του άρχισε να με χτυπά με τη λαβή από το πιστόλι. Ένα από τα χτυπήματα ήταν ακριβώς κάτω από το κεφάλι στο πίσω μέρος.

 Εγώ σε αυτό το σημείο δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, διότι ήμουν δεμένος με χειροπέδες και το τιμόνι του μίνι λεωφορείου, παρ’ όλα αυτά, είχα αποδεσμευτεί από το κούμπωμα εκεί κάτω χαμηλά, εκεί που είχα δεθεί είχα κολλήσει όπως ήδη έχω εξηγήσει ανάμεσα στις χειροπέδες. Κάποια στιγμή ήρθε και ακόμα ένας αστυνομικός για υποστήριξή τους και αυτοί οι δύο ησύχασαν λίγο. Ήρθαν ακόμα ένας – δύο αστυνομικοί, άλλοι από αυτούς που ήταν ήδη εκεί, οι οποίοι προσπάθησαν να με βγάλουν από το μίνι λεωφορείο, είδαν ότι δεν μπορούσαν αν με τραβήξουν ή να κάνουν κάτι άλλο…

Κατάλαβαν ότι εξαιτίας του τιμονιού του μίνι λεωφορείου, δεν μπορούσαν να με κατεβάσουν στο έδαφος. Το μέρος πίσω από το κεφάλι μου πονούσε, αλλά εγώ δεν μπορούσα να αγγίξω με τα χέρια μου εκεί όπου με πονούσε, γιατί οι αστυνομικοί που ήρθαν μετά, ήδη μου έδεσαν τα χέρια πίσω στην πλάτη με τις χειροπέδες.

Μετά από είκοσι τέσσερις ώρες στην αστυνομία, την επόμενη ημέρα πήγαμε στο δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα. Από το χτύπημα με το πιστόλι που προκλήθηκε από τον αστυνομικό απέκτησα ένα μικρό καρούμπαλο. Ίσως στο μέγεθος όπως ένα καρύδι ή 2-3 εκ.. Δεν ήξερα πώς να το δω, διότι ήταν πίσω στο κεφάλι μου, και καθρέφτες εκεί όπου με κρατούσαν στην σύλληψη δεν είχε. Η περιγραφή είναι από την ψηλάφισή του με το χέρι μου”.

Ο κρατούμενος που αρχικά μεταφέρθηκε στις φυλακές των Διαβατών λέει πως όσο περνούσε ο καιρός το καρούμπαλο μεγάλωνε και τον ενοχλούσε. Ζήτησε να τον δει γιατρός .

“Με εξέταζαν μόνο με το χέρι και μάντευαν – εάν είναι κύστη… ή είναι – λιπώδης ιστός; Την ελληνική γλώσσα δεν την καταλαβαίνω, αλλά στο νοσοκομείο με έστελναν χωρίς διερμηνέα. Κατά σύμπτωση ένας από τους γιατρούς, μιλούσε ρωσική γλώσσα, και εγώ στο σχολείο είχα μάθει και συνομιλούσα με το γιατρό, ο οποίος με ρώτησε πότε θα εκτίσω την ποινή μου; Κι εγώ του απάντησα ότι ακόμα δεν έχω ποινή, ότι περιμένω το δικαστήριο. Στη συνέχεια, αυτός μου είπε ότι όταν με αφήσουν, να κάνω επέμβαση στη Βουλγαρία και ότι αυτό εκεί που το έχω, το χτύπημα πίσω από το κεφάλι είναι λιπώδης ιστός και δεν είναι κίνδυνος για την υγεία μου. Μετά επέστρεψα από το νοσοκομείο στη φυλακή. Ανακοίνωσα στο διευθυντή της φυλακής «απεργία πείνας», διότι ήθελα να δώσω εξηγήσεις και αποδείξεις σχετικά με τον ξυλοδαρμό από τον αστυνομικό. Όπως και ότι οι γιατροί δεν ήθελαν να με εγχειρίσουν και δεν μου δείχνουν τη φροντίδα και την απαραίτητη προσοχή. Με τις ενέργειές τους, με τον τρόπο που μου μιλούσαν, με έκαναν να αισθάνομαι – ότι έκαναν διακρίσεις, όπως μου έλεγαν ότι έπρεπε να είχα μείνει στη Βουλγαρία, ότι – τι ήρθα να βρω στην χώρα τους… Και για τον ισχυρισμό μου ότι ο αστυνομικός με χτύπησε κατά τη διάρκεια της σύλληψης ότι δεν είναι αλήθεια, ότι εγώ ψεύδομαι. Γι’ αυτό και χωρίς να έχω οτιδήποτε και χωρίς να έχω ψυχικές διαταραχές, με ανάγκασαν να πάω σε ψυχολόγο και μετά και σε ψυχίατρο. Και μετά από δύο μέρες με μετέφεραν στις φυλακές της Νιγρίτας”.

Αυτό που ζητά είναι να μεταφερθεί στην φυλακές της Βουλγαρίας προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του αλλά και την ποινή του για ένα παλιότερο αδίκημα που είχε διαπράξει στην χώρα του προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλά και να είναι κοντά στην σύζυγό του και τα 3 τους παιδιά.

Ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Σιμόπουλος λέει στα SerraikaNea.gr:

“Ο εντολέας μου είναι ένας άνθρωπος που βιώνει απάνθρωπες συνθήκες κατά την κράτησή του στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Η κατάσταση της υγείας του, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στη βία που του ασκήθηκε από τα αστυνομικά όργανα κατά τη σύλληψή του, είναι τέτοια που απαιτείται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα την οποία δεν μπορεί να έχει εκεί που κρατείται. Έχει υποβάλει αλλεπάλληλα αιτήματα για την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τύχει της δέουσας ιατρικής περίθαλψης πλην όμως κανένα μέχρι σήμερα δεν έχει εισακουστεί. Παραμένει κρατούμενος με ένα πρόβλημα που καθημερινά οξύνεται και αντιμετωπίζεται από τις Αρχές με παγερή αδιαφορία.

Μετά την τελεσίδικη καταδίκη του για το αδίκημα για το οποίο κρατείται, έχει υποβάλει –ως έχει δικαίωμα- αίτημα για μεταγωγή του σε φυλακή της Βουλγαρίας, πλην όμως μέχρι σήμερα το αίτημα αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των βουλγαρικών Αρχών που αποδέχονται τη μεταφορά του στη Βουλγαρία.

Όλα τα παραπάνω τον έχουν οδηγήσει στην απόφαση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε βάρος της Ελλάδος για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του και την πρωτοφανή κωλυσιεργία των Ελληνικών Αρχών να απαντήσουν στο αίτημα του για την μεταφορά στις φυλακές της Βουλγαρίας”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

 1. Όσο για το όνομα του δικηγόρου του, ο οποίος είναι από Β. Ελλάδα, παραπέμπει σε άτομο αλλοδαπής καταγωγής. Τα ονόματα σε -πούλος σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και νησιά του Αιγαίου, αν δεν είναι λόγω εσωτερικής μετανάστευσης, τότε έχουν δοθεί από “Πελοποννήσιο γραφιά” όπως έλεγε και ο βουλγαρίριζος Τρεμόπουλος (ο οποίος φαινόταν γιατί ήταν σκουρο-κίτρινος όπως είναι οι γνήσιοι Βούλγαροι ως έθνος τουρκικής καταγωγής) των ψευτο-Οικολόγων.

 2. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΧΕΤΕ ΨΥΧΗ ΣΚΟΥΛΙΚΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.ΟΥΤΕ ΓΥΦΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΛΑΜΟΟΡΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥ Κ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΣΑΣ. ΚΡΙΜΑ

  1. Έφερε στην χώρα μας τουρκομάνους ισλαμιστές (είναι οι λεγόμενοι ψευτοσύριοι του ISIS και του FSA που συνεργάζονται με την Τουρκία). Αυτό και μόνο μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα γιατί βοηθάει την τουρκική εθνικιστική μηχανή και αυτοί οι λαθρό θα χρησιμοποιηθούν ως 5η φάλαγγα, έτσι όπως αρκετοί εκατοντάδες από αυτούς έφυγαν από την Ελλάδα και πήγαν, με το αζημίωτο, να σφαγιάσουν γηγενείς Λίβυους για να βοηθήσουν τον τούρκο στην καταγωγή Σαρατζ. Μερικοί θα το καταλάβετε όταν θα έχουμε τέτοιες καταστάσεις σε μερικούς μήνες αν πραγματωθεί το σχέδιο της Τουρκίας. Αν πάλι δεν πραγματωθεί, θα το καταλάβουν σε 5 με 10 χρόνια όταν θα έχουν φτάσει όλοι αυτοί τα 5 εκατομμύρια άνδρες και θα μπορούν άνετα να επιβάλουν τον δικό τους εθνικισμό.

 3. ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΑΛΙΟΒΟΥΛΓΑΡΟ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗ ΠΡΩΤΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΓΡΟΘΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΞΥΔΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΣΗΛΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΑ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ !!!ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!

 4. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΙ’ΑΛΛΟ ΤΟ @ΡΧΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ

 5. Να του αφαιρέσουν το αρχικό του κεφάλι και του αφήσουν το καινούργιο μπας και βάλει μυαλό και δεν παρανομεί

 6. Καλά ρε εσείς….πόσο σας αρέσει να σας δουλεύουν ψιλό γαζί;.ο δουλέμπορος θέλει και..να αποφυλακιστεί και μάλιστα άμεσα και να φύγει σαν κύριος στην χώρα του-σιγα μην φύγει…και να εισπράξει και χρημστα ως αποζημίωση από τους Έλληνες φορολογουμενους γιατί καταπίνετε αμασητο ότι σας πετουν; Ακόμη και το παραμύθι για αστυνομική βία!!!! το κάνει για τα λεφτά ρε γαμ….πως θα στηρίξει προσφυγή; κάτι πρέπει να επικαλεστεί και πρέπει να είναι… ακόμη και ψευδος!!! άλλα …. αληθοφανές!!!! ψεύδος

 7. Άσχετα αν κουβάλαγε λάθρο και θα πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό, αν όντως του το έκαναν αστυνομικοί αυτό θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε αυτούς. Επίσης θα πρέπει να τον αφήσουν να κάνει την εγχείρηση. Τι πράγματα είναι αυτά;

 8. Οι Έλληνες φορολογούμενοι νομοταγείς πολίτες πεθαίνουν κατά την αναμονή εξετάσεων για σοβαρές παθολογικές καταστάσεις επειδή η αναμονή είναι 6 έως 12 μήνες. Και οι φυλακόβιοι παραβατικοί αλλοδαποί έχουν τέτοιες απαιτήσεις;;;;; ….έλα μνι στον τόπο σου!!!

 9. Δυο βούλγαρους φίλους του και επίσκεψη… στον ψευτόμαγκα μπάτσο που δέρνει έναν που δεν μπορεί να φέρει αντίσταση. Κανένα έλεος. Τι είναι αυτά ρε; Αλήτες, καθάρματα.

  1. Αν δεν σ’αρέσουν αυτά πάρε τον λαθροδιακινητή να τον πας σε έναν χειρούργο μαζί με τους τζιχαντιστές που μας κουβάλησε. Πόσα δρομολόγια έκανε πριν πιαστεί και πόσοι εγκληματίες μπήκαν μέσα οι οποίοι δεν θα προκαλέσουν μόνο χτυπήματα αλλά κανονικούς φόνους, βιασμούς και βασανιστήρια; Καλά του έκανε λοιπόν ο αστυνομικός. Θεία δίκη είναι ο όγκος. Έβγαλε ένα κάρο λεφτά με την λαθροκίνηση, δεν έχει ανάγκη τα λεφτά που απαιτεί απο εμας, αλλά προφανώς δεν τον νοιάζει η υγεία του περισσότερο απο το παραπάνω χρήμα που έχασε επειδή πιάστηκε, αυτό τον πόνεσε και όχι ο όγκος.

   1. Δίκιο έχεις, κουβάλαγε λάθρο. Οι υπόλοιποι που κουβαλάνε λάθρο, πληρώνουν το τελωνείο… στον δικό σου μπασκίνη, γι’ αυτό και περνάνε.

    1. Καταλάβαμε! Στο χωριό σου φωνάζουν “Ντα ζίβε Μακεντόνιγια” και εσύ είσαι ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ (aka ΣΝΟΦίτης)…

Leave a Response