Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό: Όσα θα λεχθούν στη συνάντηση Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
κυπρος

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα η πρώτη επίσημη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κ. Γκουτέρες, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, το διπλωματικό παρασκήνιο είναι έντονο, με τη Λευκωσία να αναμένει εξελίξεις εντός των επόμενων ωρών.

Κατά την ολιγόλεπτη, κομβικού χαρακτήρα, συνάντησή του με τον Αντόνιο Γκουτέρες ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να επαναλάβει την ετοιμότητά του για επανέναερξη του διαλόγου, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θα αναφερθεί, βεβαίως, στα ΜΟΕ αλλά και τα μονομερή μέτρα προς τους Τουρκοκύπριους, ενώ στην ατζέντα θα βρεθούν και τα όσα εκτιλύχθηκαν στην Πύλα.

Αποφασισμένα, την ίδια ώρα, παρουσιάζονται τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ να στηρίξουν την προσπάθεια για διορισμό ειδικού απεσταλμένου, με τις Βρυξέλλες να συντηρούν τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών.

Ανοιχτό, αλλά αρκετά απομακρυσμένο, παραμένει το σενάριο σύγκλισης Τριμερούς διάσκεψης είτε αύριο, Σάββαρο, είτε σε μεταγενέστερο στάδιο. Η συνάντηση του Προέδρου με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι προγραμματισμένη για τις 19:10 το βράδυ (ώρα Κύπρου), ενώ εν συνεχεία ο κ. Γκουτέρες θα δει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο Χριστοδουλίδης να πάρει και μία ανθοδέσμη στην συνάντηση που θα έχει.
    Επίσης να κάνει και μιά υπόκληση στο ΣΑ του ΟΗΕ, να τον πάρουν με καλό μάτι, ώστε αυτόν που θα στείλουν για μεσολάβηση στην ΕΕ, να είναι καλός τεχνοκράτης, διότι η ΕΕ αντιλαμβάνεται μόνο τέτοιους τύπους.
    Ευρωπαϊκά Σύνορα? Που? Σε μία Νομισματική Ένωση? Όπου κάθε χώρα έχει τους δικούς της Υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών? Και που η κάθε χώρα της ΕΕ, διατηρεί την δική της Πρεσβεία σε όλα τα άλλα Κράτη-Μέλη?
    Το ΔΟΥΛΕΜΑ του ΟΗΕ και της ΕΕ, καλά κρατεί, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
    Άντε με το καλό, να γιορτάσετε, και στα επόμενα 49 χρόνια κοροϊδίας.

Comments are closed.