Κρήτη: εικόνες ντροπής σε λεωφορείο για τις μάσκες με τραυματισμούς μαθητών! Οι φωτογραφίες που ανάβουν φωτιές

Κοινοποίηση:
1

Χαμός σε λεωφορείο στην Κρήτη, με μαθητές να τραυματίζονται ύστερα από απότομο φρενάρισμα του οδηγού. Τι υποστήριξε για το επεισόδιο στην απολογία του, ο άνθρωπος που κρατούσε το τιμόνι…

Δυσάρεστο περιστατικό τη Δευτέρα (21-09-2020) στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Βάμο, όταν μαθητές τραυματίστηκαν κατά τη μεταφορά τους από το σχολείο στα σπίτια τους. Σύμφωνα με καταγγελία μητέρας τριών παιδιών, ηλικίας 12, 13 και 15 ετών, εκ των οποίων τα δύο φοιτούν στο Γυμνάσιο Βάμου και το ένα στο Λύκειο Βάμου, όλα έγιναν ως εξής:

Την Δευτέρα, τα δύο από τα τρία παιδιά μπήκαν στο λεωφορείο, φορώντας τη μάσκα, ενώ το τρίτο, ηλικίας 12 ετών, την είχε ξεχάσει και ζήτησε από τον οδηγό να περιμένει για να πάει να τη φέρει από το σχολείο. Η μητέρα υποστηρίζει ότι ο οδηγός δεν περίμενε τον μαθητή να φέρει τη μάσκα και ξεκίνησε να κινείται με το λεωφορείο.

Τότε άλλοι μαθητές που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου φώναξαν στον οδηγό να περιμένει, με αποτέλεσμα εκείνος να εκνευριστεί και να φρενάρει απότομα, χρησιμοποιώντας μάλιστα – όπως λέει η μητέρα – το χειρόφρενο.

Η καταγγέλλουσα δηλώνει ότι αυτό είχε ως συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο της παιδιών, τα οποία βρίσκονταν όρθια στο λεωφορείο εκείνη τη στιγμή, διότι δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση να κάτσουν και έπεσαν λόγω του φρεναρίσματος. Τελικά, τον 12χρονο παρέλαβε από τον Βάμο ο πατέρας του.

Τα δύο αδέρφια που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν αργότερα στο Κέντρο Υγείας Βάμου, με τη μητέρα να ζητάει ιατρική γνωμάτευση για τα τραύματά τους.

Τι υποστηρίζει ο οδηγός του λεωφορείου

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, Γιάννης Καψανάκης, δεν διέψευσε ότι υπήρξε περιστατικό τραυματισμού, υποστήριξε όμως ότι δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που περιέγραψε η μητέρα.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ανέφερε ότι ο οδηγός κλήθηκε σε απολογία μετά το περιστατικό. Σύμφωνα με αυτήν, ο οδηγός είχε ζητήσει από τον μαθητή να φορέσει μάσκα, καθώς είχε μπει στο λεωφορείο χωρίς αυτήν. Στη συνέχεια, φέρεται να περίμενε πέντε λεπτά τον 12χρονο να φέρει τη μάσκα από το σχολείο και μόνο μετά από αυτή την αναμονή έφυγε, καθώς εκείνος δεν ερχόταν.

Στην απολογία του ο οδηγός υποστήριξε ακόμα ότι, μόλις ξεκίνησε την κίνηση, δέχτηκε λεκτική επίθεση από τους μαθητές που βρίσκονταν στο λεωφορείο, κάποιοι από τους οποίους φέρονται να σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, βρίζοντας τον οδηγό. Είπε μάλιστα ότι κάποιοι είχαν αρχίσει να τον βρίζουν νωρίτερα, επειδή δεν επέτρεψε την επιβίβαση χωρίς μάσκα στον μαθητή.

Ακολούθησε το φρενάρισμα, εξαιτίας του οποίου πράγματι τραυματίστηκε ένας από τους μαθητές που ήταν όρθιοι. Φέρονται να ήταν όρθιοι όμως, διότι έκαναν επίθεση στον οδηγό, είπε ο κ. Καψανάκης. Παρόλα αυτά, ο οδηγός δήλωσε ιδιαίτερα λυπημένος για το συμβάν στις εξηγήσεις που έδωσε στη διοίκηση του ΚΤΕΛ

Πηγή: zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μια είναι η λύση αφού κανένας δεν λέει την αλήθεια……Τέρμα το ΚΤΕΛ…..ας τπανε με τους γονείς τους στο σχολείο……αλλά αυτό δεν θα αρέσει σε κανέναν……

Leave a Response