Κρήτη: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Η φωτιά πλησιάζει σπίτια (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
a-7

Πραγματική μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς νότιους ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στη μεγάλη φωτιά, που έχει ξεσπάσει από τις 2 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή των Βρυσσών, στο ύψος του Αγίου Φανουρίου.
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 20 οχήματα με 44 άνδρες πεζοπόρα τμήματα που ενισχύονται από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη. Λόγω της κατάστασης οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων, ενώ οι κάτοικοι των Βρυσών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Aπό την πύρινη λαίλαπα δε γλίτωσε το πευκόδασος του Αποκόρωνα, το οποίο έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και εθελοντές, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος υπό ανέγερση κατοικίας ενώ σοβαρές βλάβες έχει υποστεί και το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς κάηκαν στύλοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της περιοχής.

Ανεξέλεγκτη εξαιτίας της φύσης του εδάφους και της βλάστησης , χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ενώ πριν από λίγο για προληπτικούς κυρίως λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ηλικιωμένος άνδρας 81 ετών με κινητικά προβλήματα.

cretapost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: