Κρήτη: Άγνωστοι βανδάλισαν εκκλησία στο Ηράκλειο. Έβαλαν φωτιά στην Αγία Τράπεζα

Κοινοποίηση:
ekklisia

Άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στον ιερό ναό της Παναγίας της Ρόκας στο χωριό του Προφήτη Ηλία στο Ηράκλειο, βάζοντας φωτιά στην Αγία Τράπεζα.

Η κάτοικος του χωριού και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χριστίνα Ανωγειανάκη ήταν εκείνη που βρέθηκε πρώτη το πρωί της Τετάρτης (12/08) στο εκκλησάκι και κάλεσε αμέσως την αστυνομία, αλλά και την πυροσβεστική, όταν διαπίστωσε τι έχει συμβεί. Όπως ανέφερε, η μυρωδιά του καμένου ήταν έντονη εντός του ναού, υπήρχαν και λάδια χυμένα τριγύρω.

«Ενώ όλα έγιναν στάχτη, τίποτα δεν έπαθαν οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίες ήταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα», συμπλήρωσε.

 Το ιστορικό εκκλησάκι, που βρίσκεται κάτω από το Παλάτι του Νικηφόρου Φωκά, δεν κλειδώνεται το βράδυ, για να μπορούν οι πιστοί να μπαίνουν ελεύθερα ανά πάσα στιγμή, ενώ δεν μένουν χρήματα στο παγκάρι, για να μη γίνεται «στόχος» επιτήδειων.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Tα ίδια κάνουν καί στην Αμερική η Αντίφα αλά τα δημοκρατικά νέα δεν τά αναφέρουν.

  2. Οσο πλησιάζει η μνήμη της Κυρίας Θεοτόκου τέτοια θα γινονται,λυσσανε οι σαταναδες.Να τους ξεραθούν τα χέρια στους αλήτες,μήπως νομίζουν ότι ο Θεός θα το αφήσει έτσι;η Παναγία μας θα τους καψει.

  3. Ο Άγιος Θεός μακροθυμει και η Μητέρα Παναγία μας δεν θα τα αφήσει ατιμωρητα.Όσοι ακολουθούν τον σατανά και τον προσκυνούν όταν πλησιάζουν Άγιες ημέρες(Πασχα-Χριστουγεννα-Της Παναγίας)δαιμονιζονται,τους εξουσιάζει,ότι τους προστάζει κάνουν,αχ!μόνο να ήξεραν τι τους περιμενει.

Leave a Response