Κράζουν στα social media όλοι τον Jumbo για την εργασία μετά το lockdown!

Κοινοποίηση:
jumbo-vakakis

Με μια ριζοσπαστική πρόταση ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Jumbo, Απόστολος Βακάκης, ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει έγκριση στις επιχειρήσεις να λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα και για 12 ημέρες την ημέρα προκειμένου να καλύψουν τις απώλειες από το lockdown.

Όπως αναφέρει το euro2day ο Α.Βακάκης δήλωσε τα εξής:

«Εάν τα μέτρα του lockdown αρθούν, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως, φυσικά για όσους το θελήσουν και για χρονική περίοδο που θα καλύψει και τη ζήτηση του Πάσχα.
Εάν το lockdown παραταθεί, θα πρέπει όλος ο κλάδος της λιανικής πώλησης να λειτουργήσει εναλλάξ. Είτε τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν θα πρέπει να είναι ανοιχτά 4 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή), το δε υπόλοιπο λιανεμπόριο που δεν λειτουργεί σήμερα, να είναι ανοιχτό Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή όλη την ημέρα (12 ώρες), είτε τα σήμερα λειτουργούντα καταστήματα να είναι ανοιχτά 4 ημέρες την πρώτη εβδομάδα έναντι 3 ημερών για τα υπόλοιπα, σήμερα μη λειτουργούντα καταστήματα, αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα, κ.ο.κ.

Είναι αδύνατον να επικρατήσει μια πρωτόλεια άποψη ότι «τώρα που μάθαμε τον σκύλο μας να μην τρώει, δεν θα μας ψοφήσει». Υπερεθνικές επιχειρήσεις, όπως η Jumbο αλλά και πολλές άλλες, που είναι υποχρεωμένες να προγραμματίζουν σε δωδεκάμηνη βάση τη λειτουργία τους, είναι αδύνατον να παραμείνουν σε πορεία επιβίωσης με διαδικασίες «βλέποντας και κάνοντας».

Η λύση του εμβολίου είναι μια διαδικασία που θα αποδώσει καρπούς σε βάθος 5-6 μηνών. Κατ’ επέκταση είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί από τώρα το plan B λειτουργίας για το σύνολο του κλάδου των καταστημάτων λιανικής, καθότι, λόγω του αρχικού σχεδιασμού «κλείνουμε Νοέμβριο, για να δουλέψουμε Δεκέμβριο», δεν δόθηκε η δυνατότητα επιβίωσης στο λιανεμπόριο λειτουργώντας μέρος του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ανεξαιρέτως».

Θα πρέπει να πούμε και να αναφέρουμε του κ.Βακάκη, δεν αφορά 12ωρη εργασία επί 7 ημέρες αλλά 12ωρη λειτουργία των επιχειρήσεων που θα το επιλέξουν που σημαίνει επιπλέον προσλήψεις αλλά και δυνατότητα υπερωριών για το προσωπικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

 1. ΒΑΚΑΚΗ…ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ….ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΟ…ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ…

 2. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ
  ΣΒΗΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ , ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ,
  ΑΝ Η ΜΙΚΡΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΙΟΣ ΘΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΗ , ΤΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ
  ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ & ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

 3. Φυσικα και ΔΕΝ θα κανει προσληψεις ο Βακακης.
  Θα βαζει το προσωπικο να δουλευει υπερωριες και δεν θα τις πληρωνει σαν υπερωρια αλλα σαν υπερεργασια.
  Γνωστο το κολπο.

 4. Για ηρεμήστε ρε λεβέντες και αποδικωποιήστε αυτά που λέει ο άνθρωπος.
  Τώρα το jumbo ανοίγει 10 το πρωί και κλείνει στις 9 το βράδυ το Σάββατο κλείνει 8 και την Κυριακή είναι κλειστό. Αυτός ζητάει να λειτουργεί 7 ημέρες τη βδομάδα και 12 ώρες κάθε μέρα. Με αυτό δεν πάει να πει ότι οι υπάλληλοι θα δουλεύουν 12ωρα όπως δεν δούλευαν 11ωρα μέχρι τώρα.
  Ο καθένας κάνει τη βάρδια του ανάλογα με το πόσες ώρες εργάζεται.
  Μετά το λουκέτο 10 μηνών της Κυβέρνησης και ένας θεός ξέρει πόσο ακόμη αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα με αυτούς που φέραμε να μας κυβερνήσουν θα δούμε άσχημα πράγματα και πείνα που δεν έχουμε ξαναδεί. Το 2010 του Γιωργάκη και του Κωστάκη θα μοιάζει παιδική χαρά..

  1. Πολύ σχετικός με την εργασία πρέπει να είσαι εσύ. Έχεις δει κανέναν που διευρύνει το ωράριο να κάνει προσλήψεις;;; Εδώ δεν δίνουν καλά-καλά τις υπερωρίες.

 5. Αν και αντιπαθώ τελείως το Βακάκη για την φτηνιάρικη νοοτροπία του και δε πάω ποτέ ξανά στα jumbo ακόμα και τσάμπα να τα δίνουν, όμως…
  στο συγκεκριμένο που λέει, πράγματι δε μπορούν να λειτουργήσουν επιχειρήσεις με τις αρπακολατζήδικες αποφάσεις των ανίκανων που κυβερνούν.
  Ο κάθε βλάκας που παρουσίαζε ως βασικό πλεονέκτημα του βιβλίου είναι πόσα κιλά ζυγίζει, ο κάθε ανεπάγγελτος αρχιδοσερνόμενος από την (κάθε) Μαρέβα που αποφασίζει για την τύχη των προδομένων από την αριστερά του Τσίπρα Ελλήνων γενόμενος πρωθυπουργός χωρίς λόγο…
  ολοι αυτοί δε μπορουν να καταλάβουν τι σημαίνει προγραμματισμός.
  Αυτοι οι Αθλιοι ξέρουν μόνο να δολοφονούν αντιπάλους.

 6. Τι το κακό λέει ο άνθρωπος.
  Με αυτά που κάνει ο Κούλης όλοι πάνε για φούντο , ανεργία , λουκέτα και φέσια στις Τράπεζες που στο τέλος εμείς θα πληρώνουμε.

  1. Δέν καταλαβαίνεις ότι ουσιαστικά χτυπάει τίς μικρές επιχειρήσεις, τή ραχοκοκκαλιά τής οικονομίας, όπως τά χτυπάει κι ο Κούλης μέ τό click away;; Πώς θά αντέξουν οι μικρές επιχειρήσεις νά δουλεύουν καί Κυριακή; Πρώτη φορά ακούς εσύ νά ζητούν εργασία τήν Κυριακή οι μεγαλοκαρχαρίες;;; Δηλαδή άν είναι περισσότερες ώρες ανοικτά τά μαγαζιά θά πάη περισσότερος κόσμος νά ψωνίση; Όσοι θέλουν νά ψωνίσουν, θά ψωνίσουν είτε τά μαγαζιά είναι ανοιχτά καί τήν Κυριακή, είτε κλειστά. ΒΑΛΤΕ ΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΗ!!!

 7. Να βαλεις να δουλεψει 12ωρα η μανα σου και το πεθαμενο παιδι σου…………… ποτε θα μαθεις επιτελους οτι τα ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ;;;;;;

 8. Τι λέει το μουνοπανο;γαμιωντας τους πάντες κάνω και εγώ λεφτά…μεγάλε επιχειρηματία του κολου μάθε ε ότι χωρίς τους εργαζόμενους εισαι μια κουράδα πατημενη…οι εργαζομενοι ειναι η αλυσιδα,η μηχανη που σου φέρνει το χρημα…εγω προσωπικα δεν αγοραζω απο το κολομαγαζο σου…

Leave a Response