Κορωνοϊός και μάσκες: Οσα πρέπει να ξέρουν οι άνδρες για τα γένια και το μουστάκι

Κοινοποίηση:
1

 

Η ζήτηση για μάσκες προσώπου έχει εκτοξευτεί στα ύψη εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας, οι περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν λάθος τις ιατρικές μάσκες.

Συχνά, οι άνθρωποι αγγίζουν την μάσκα προκειμένου να την προσαρμόσουν σωστά στο πρόσωπό τους ή να την αφαιρέσουν, καθιστώντας τες αναποτελεσματικές.
«Το γεγονός είναι ότι για να τις φορέσουμε σωστά, χρειάζεται κάποια κατάρτιση» δήλωσε στο Business Insider ο Δρ. Ρόμπερτ Άμλερ, πρώην επικεφαλής ιατρός στο CDC’s Agency for Toxic Substances and Disease Registry. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που φορούν μάσκες, δεν τις βάζουν σωστά» προσθέτει.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υπάρχει και ένας άλλος λόγος που οι μάσκες μπορεί να μην λειτουργούν σωστά ενάντια στον κορωνοϊό: τα διαφορετικά είδη τριχών (αφορά στους άνδρες).
Το 2017, το CDC μοιράστηκε μια κάπως απροσδόκητα διασκεδαστική γραφική αναπαράσταση που εξηγεί τα διάφορα στυλ των γενιών και των γενειάδων που θεωρούνται ότι δεν εμποδίζουν το έργο της μάσκας και αυτά που δεν το κάνουν. Καλό είναι να τα θυμηθούμε, καθώς το κοινό προσπαθεί να λάβει προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι καλύτερες προφυλάξεις είναι οι συνήθεις, καθημερινοί τρόποι αποφυγής όλων των μικροβίων: πλένετε συχνά τα χέρια σας, προσπαθήστε να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και αποφύγετε την στενή επαφή με άρρωστα άτομα.

Τι είδους γενειάδας «λειτουργεί» καλύτερα και τι όχι

Η καλύτερη λύση είναι το ξύρισμα. Ωστόσο, επιτρέπονται όλων των ειδών τα μουστάκια (εκτός φυσικά, από αυτό του διάσημου ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, ή το αγγλικό στυλ) καθώς οι τρίχες αυτές κρύβονται μέσα από την μάσκα, χωρίς να προκαλούν προβλήματα.

Δείτε το γραφικό για να καταλάβετε καλύτερα πως τα γένια επηρεάζουν τις μάσκες 

Πώς τα γένια επηρεάζουν τις μάσκες
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response