Κορωνοϊός: Η θέση του ΣΙΣΕΜΑ για τα κλειστά συνεργεία

Κοινοποίηση:
1

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου που πήραμε από τον ΣΙΣΕΜΑ (Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών – Αττικής αναφέρονται τα ακόλουθα:


Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες η Διοίκηση του ΣΙΣΕΜΑ τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και τις οικογένειές μας, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται σφόδρα τις τελευταίες εβδομάδες από την αναδουλειά λόγο του COVID-19 αλλά και από μια επικείμενη πιο βαθειά οικονομική κρίση που μπορεί να δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο της είδη ασθμαίνουσας καπιταλιστικής οικονομίας.

Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά να γίνονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις όπως σε super market, φαρμακεία και επείγουσα βοήθεια σε τρίτους, μας κάνει να αναρωτηθούμε με ποια αιτιολογία η κυβέρνηση δεν παίρνει την απόφαση να κλείσει τα συνεργεία αυτοκινήτων, μήπως για να αποφύγει ένα κόστος το οποίο θα κατανεμηθεί ολόκληρο στους μεγάλους ομίλους; Οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης από τα ίδια τα μέτρα της κυβέρνησης. Η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και θυσιάζει στο βωμό του κέρδους και των ματωμένων πλεονασμάτων την Υγεία του λαού, η πολιτική, δηλαδή, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, μπορεί να παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας που μας εμπιστεύονται την περιουσία τους, όμως δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Υγεία. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

Μετά από την ανακοίνωση του ΣΕΕΑ  (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) ρωτάμε τι μέτρα πήρε η κυβέρνηση για τις κάθετες μονάδες εκεί που δουλεύουν συνάδελφοι δίπλα-δίπλα στα υπόγεια ακόμα και στις αίθουσες αναμονής που είναι σαν μικροί θάλαμοι μικροβίων; Τι έλεγχους έκανε η πολιτεία και τι μέτρα πήρε για την μη λειτουργία αυτών των αιθουσών που φυσικά δεν είναι δυνατό να τηρηθεί το μέτρο άνω των 2 μέτρων απόστασης. Το ίδιο ισχύει για τους σταθμούς διοδίων και για όλα τα ΚΤΕΟ με τους εργαζόμενους να δουλεύουν δίπλα ο ένας στον άλλο και στην αίθουσα αναμονής ή στους χώρους καπνίσματος να συνωστίζονται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων περιμένοντας την διεκπεραίωση του ελέγχου. Εξάλλου το να πάει κάποιος το αυτοκίνητο για τεχνικό έλεγχο δεν είναι μέσα στα προβλεπόμενα μέτρα της κυβέρνησης.

Συμφωνούμε με την απόφαση του Συνδέσμου Εισαγωγέων & Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων και εμείς από την μεριά μας απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο των συνεργείων με την υπόδειξη της πολιτείας για την διασφάλιση της υγείας μας των οικογενειών μας αλλά και των γύρων μας.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της ομοσπονδίας ΕΟΒΕΑΜΜ για άλλη μια φορά φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων βγάζοντας ένα δελτίο τύπου πανικού ζητώντας από την κυβέρνηση το κλείσιμο των συνεργείων με ατομική ευθύνη χωρίς υποδείξεις και εξασφαλίσεις για τους συναδέλφους ή πως θα πληρωθούν τα υπέρογκα έξοδα που μας έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. Αντίθετα η ΓΣΕΒΕΕ που γραμματέας της είναι ο Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ στις 16/3/20 για τις ΜΜΕ ζητάει ελαφρύνσεις για όσους κλείσουν με εντολή της κυβέρνησης.

Πολλά ερωτηματικά αφήνει το δελτίο τύπου της πλειοψηφίας της ΕΟΒΕΑΜΜ δημιουργώντας σύγχυση στον κλάδο, αναπαράγοντας φήμες για δήθεν κλειστά μαγαζιά ανταλλακτικών αφήνοντας τα συνεργεία χωρίς αντικείμενο εργασίας με στόχο να οδηγήσει συναδέλφους με ατομική πρωτοβουλία να κλείσουν τα μαγαζιά τους, χωρίς όμως η ΕΟΒΕΑΜΜ να διεκδικεί μέτρα ελάφρυνσης από τα προβλήματα που θα προκύψουν στους συναδέλφους κλείνοντας με ατομική ευθύνη τα μαγαζιά τους.

Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την επιδημία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Το άμεσο κλείσιμο των συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων με υπόδειξη της κυβέρνησης με όλες τις προϋποθέσεις για οικονομικές ελαφρύνσεις και ευεργετήματα για όλες τις μικρές επιχειρήσεις.
Άμεση πρόσληψη μόνιμων και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Άμεσα να προσληφθούν οι επικουρικοί γιατροί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης. Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.
Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό.
Ιδιαίτερα για τους συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι μπορεί να βρεθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε καθεστώς προφύλαξης ή ακόμα και να νοσήσουν

Διεκδικούμε:

Την απαλλαγή τους από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια του ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων για το 4μηνο σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο.
Την διαγραφή τόκων, προστίμων και μέρος το κεφαλαίου για χρέη σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους.
Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.
Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου, για εισοδήματα ως και 12.000 ευρώ το χρόνο.
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Μόφορης Γρηγόριος

Ο Γ. Γραμματέας
Φραγκιουδάκης Αναστάσιος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τα συνεργεια ειστε σημαντικος κλαδος. Αν δν λειτουργητει δν θα κινητε τιποτα….

    1. ΣΟΥ ΛΕΕΙ: ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΓΙATI ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΙΟΙ;

Comments are closed.