Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε μετρό, ηλεκτρικό και λεωφορεία

Κοινοποίηση:
metro

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο ΟΑΣΑ πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, όπου αποφασίστηκαν να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε πως σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Ακόμη αποφασίσθηκε από τον ΟΑΣΑ να γίνεται σε ημερήσια βάση η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Για προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: