Κορονοϊός-Πατέρας Στυλιανός: Η απολύμανση των χεριών στους ναούς αποτελεί ύβρη για την Εκκλησία

Κοινοποίηση:
720_718765_c6cfcdbf03-8e6264865ad618db

Ως λάθος που μπήκε εξ αρχής σε όλη αυτή τη συζήτηση με τις προσταγές και τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, χαρακτήρισε την αντίδραση της Εκκλησίας ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι καμία επιστήμη δεν είναι πάνω από την Εκκλησία, ενώ ανέφερε ότι όποιος αποδέχεται τα μέτρα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας (π.χ. απολύμανση των χεριών στους ναούς, η άρνηση ασπασμού της χείρας του ιερέα και των εικόνων) εντός των ναών αποτελούν ύβρη για την Εκκλησία.

Για τον κ. Τσιόδρα σημείωσε ότι δεν έχει πει ότι ο κορονοϊός (ως προς τα κρούσματα και τη θνησιμότητα) έχει την ίδια επίπτωση με την απλή γρίπη, επικαλούμενος ισχυρισμούς άλλων επιστημόνων.

Ωστόσο κλείνοντας, παραδέχτηκε ότι παρόλο που διαφωνεί με τα όσα συμφώνησε η Ιερά Σύνοδος με το υπουργείο (συγκεκριμένα άτομα ανά τ.μ. στις εκκλησίες κλπ), θα τα εφαρμόσει στην ενορία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΑΡΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΞΩ ΤΡΑΓΟΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΙΣΤΑΝΟΣΥΝΗ

Comments are closed.