Κορονοϊός: Βραβευμένος σεφ «σπάει» την καραντίνα και μαγειρεύει για τους άπορους Λονδρέζους

Κοινοποίηση:
888351

Οι Λονδρέζοι παλεύουν να αγοράσουν τρόφιμα, καθώς ο πανικός που προκλήθηκε από την κρίση του νέου κορονοϊού είχε αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ, όμως ορισμένοι από αυτούς θα αρχίσουν σύντομα να λαμβάνουν έτοιμα γεύματα, μαγειρεμένα από έναν βραβευμένο σεφ.

Ο Άντριου Ουόνγκ, ο οποίος μαγειρεύει εκλεπτυσμένες εκδοχές κλασικών κινεζικών πιάτων στο εστιατόριό του στο Πίμλικο του Λονδίνου, αναγκάστηκε να το κλείσει απότομα – την ίδια τύχη είχαν και όλοι οι άλλοι εστιάτορες της βρετανικής πρωτεύουσας, λόγω των μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση.

«Όλα τα επιχειρηματικά σχέδιά μας πετάχτηκαν από το παράθυρο», είπε ο Ουόνγκ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters από το έρημο πλέον εστιατόριο A.Wong, το οποίο έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Μισελέν. «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για το άμεσο μέλλον… αν μπορούμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο και να του δώσουμε προσωρινά λίγη χαρά, να τους δώσουμε ένα γεύμα, αυτό αρκεί προς το παρόν», πρόσθεσε, ενώ ψιλόκοβε λαχανικά, έβραζε νουντλς και πρόσθετε σος στα κουτιά του ντελίβερι.

Ο ίδιος και οι υπάλληλοί του άρχισαν να φτιάχνουν πακέτα με σπιτικό φαγητό που σκοπεύουν να το μοιράσουν δωρεάν σε ευάλωτους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν ακόμη περισσότερο λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Η ομάδα του σχεδιάζει να παράγει 50-100 τέτοια γεύματα ημερησίως, ανάλογα με τα διαθέσιμα τρόφιμα. Η διανομή τους είναι μια πρόκληση αλλά συνεργάζονται με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για να διασφαλίσουν ότι το φαγητό τους θα φτάσει στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο.

«Συνεργαζόμαστε με την τοπική εκκλησία, που έχει πολλές διασυνδέσεις με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έχουν επίσης εθελοντές που θα τα μοιράζουν στους ανθρώπους που είναι σε απομόνωση αλλά επίσης σε τράπεζες τροφίμων, σε άστεγους και τα λοιπά», εξήγησε.

Τα ετήσια έσοδα του Ουόνγκ από τα εστιατόριά του ανέρχονται σε εκατομμύρια λίρες, όμως το μεγαλύτερο μέρος καλύπτει τους μισθούς των 70-80 εργαζομένων στο A.Wong και το «αδελφό» εστιατόριο Kym’s.

Ο σεφ τόνισε ότι με τη σεισμικής κλίμακας αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία, η πρώτη του σκέψη δεν ήταν πώς θα διατηρούσε ζωντανή την επιχείρησή του. «Υπάρχουν πράγματα στον κόσμο που είναι πιο σημαντικά από τα έσοδα και τα χρήματα και, αν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε, ας χρεοκοπήσουμε με καλή καρδιά. Φτάνεις σε ένα σημείο που δεν υπάρχει νόημα να ανησυχείς πια για αυτό, επειδή έχει ξεφύγει τελείως από τον έλεγχό σου», υπογράμμισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: