Κορονοϊός: «Αρκούν λίγοι ασυνείδητοι για να δημιουργήσουν εστίες έκρηξης του ιού στην Ελλάδα»

Κοινοποίηση:
image-1-2771-696x418

Στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 μίλησε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρικής Γιάννης Τούντας όπου ανέλυσε τα μηνύματα που προκύπτουν από την εξέλιξη της πανδημίας στη Ελλάδας.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα έχουν αποδώσει και γι’ αυτό είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ιός δεν ακολουθεί επιθετική πορεία και η αύξηση είναι αναμενόμενη στη χώρα μας» τόνισε ο κ. Τούντας, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, αλλά περιμένουμε η κορύφωση της επιδημίας να γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου ή αρχές Μαΐου. Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν το αισιόδοξο σενάριο».

Ο καθηγητής μίλησε επίσης για το πόσο σημαντικό είναι η τήρηση των μέτρων αλλά και για τα άσχημα σενάρια που ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί σε περίπτωση που οι πολίτες δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες της κυβέρνησης και των ειδικών:

«Η τάση που παρατηρείται στη χώρα μας είναι εύθραυστη και μπορεί να ανατραπεί από μέρα σε μέρα. Αρκούν λίγοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας για να δημιουργήσουν εστίες έκρηξης της επιδημίας και νέων κρουσμάτων, που θα δώσουν δραματική τροπή.

Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες με ευλάβεια. Ακόμη και όταν φτάσουμε στην κορύφωση και δούμε ότι αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα, πρέπει να δώσουμε ένα περιθώριο 5 με 10 ημερών στη χαλάρωση της καμπύλης. Τότε η Πολιτεία θα προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων, αλλά ο κίνδυνος πάντα ελλοχεύει».

Σχετικά με τα σενάρια που ακούγονται για χαλάρωση των μέτρων τον Μάϊο ανέφερε:

«Ίσως και νωρίτερα, από αρχές Μαΐου να μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση, αλλά κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό από τώρα.

Ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας μόνο δεν αρκεί. Παίζει ρόλο και το τι συμβαίνει στις γειτονικές μας χώρες, όπως την Ιταλία και την Τουρκία. Μην ξεχνάμε και ότι η χώρα μας έχει πολλούς παλινοστούντες πολίτες. Είναι και αυτό μια απειλή.

Υπάρχουν πολλά σενάρια γιατί αυτός ο ιός είναι νέος. Δεν γνωρίζουμε αν θα έχουμε ανοσία ή πόσο γρήγορα θα έχουμε φάρμακα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Να τα πείτε αυτά στους αλβανιάρηδες που έχουμε στις πολυκατοικίες και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις συστάσεις της Αστυνομίας! Στην πολυκατοικία που μένω μπαινοβγαίνουν οι αλβανοί κάθε μέρα, ακόμα και το βράδυ! Δεν σέβονται τίποτα, πετάνε αποτσίγαρα στις σκάλες τα ζώα, να έχουν και τίποτα να κολλήσουμε κι εμείς!

  2. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΗΠΗ ΧΑΝΕΤΕ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑΙ ΑΛΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΗ ΔΡΑΤΕ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΣΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Leave a Response