Κομισιόν: Σαφής προειδοποίηση στην Τουρκία για την περίπτωση μονομερών ενεργειών και προκλήσεων

Κοινοποίηση:
720_768701_78bab529b7-8f3addee65b54fc7

Σαφής προειδοποίηση στην Τουρκία φρόντισε να στείλει την Τετάρτη η Κομισιόν μόλις λίγες ώρες μετά τη συνάντηση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«H συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένα βήμα μίας διαδικασίας που οδηγεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου και το οποίο ακόμη μία φορά θα αξιολογήσει τις σχέσεις της ΕΕ και της Τουρκίας σε έναν αριθμό από τομείς» ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Και αυτά τη στιγμή που η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Ναμπίλα Μασράλι τόνισε ότι στη δήλωση των ηγετών της ΕΕ αναφέρεται ότι «εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου η ΕΕ θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για την υπεράσπιση των συμφερόντων της όπως και των κρατών-μελών της».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ποια προειδοποίηση; Εδώ ο άλλος έκανε κυριολεκτικά τον Κινέζο μπροστά στις κάμερες και ο Ερντογάν του χτύπαγε την πλάτη!

Comments are closed.