Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυτοί είναι οι φετινοί δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Κοινοποίηση:
merisma

Έως τις 20 Νοεμβρίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πότε ακριβώς θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης Κοινωνικού Μερίσματος.

Όλα δείχνουν ότι οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται στις αρχές Δεκεμβρίου. Το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και το ύψος των βοηθημάτων αποτελούν συνάρτηση της πορείας των δημόσιων εσόδων.

Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το Κοινωνικό Μέρισμα να έχει καταλήξει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός Δεκεμβρίου.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι θα το πάρουν

Για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί το Δεκέμβριο, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους των θεσμών.

Ο βασικός σχεδιασμός είναι το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί:

Στους χαμηλοσυνταξιούχους
Στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.
Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τα κριτήρια

Το δεύτερο σημείο ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι υπάρχει σκέψη να υιοθετηθούν τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στο σύστημα χορήγησης του Κοινωνικού Μερίσματος.

Από την 1η Νοεμβρίου του 2018 ισχύει ένας νέος κανονισμός για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, φέρνοντας πιο στοχευμένα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά και καθορίζονται από την κινητή και ακίνητη περιουσία κάθε νοικοκυριού.

Συγκεκριμένα, βάσει της Κ.Υ.Α. Δ13/οικ./33475/1935/2018 ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

Ακίνητη περιουσία
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

Κινητή περιουσία:
α) Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

β) Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. πάλι αλβανιάρηδες γύφτοι και άλλα τέτοια παράσιτα που απομιζούν το κράτος θα τα πάρουν. Ξέρουν πολύ καλά να δουλεύουν μαύρα και να εισπράτουν ότι μπορούν. Γι αυτό θα έπρεπε η κυβέρνηση να σταματήσει τα φιλοδωρήματα γιατί αυτά είναι κίνητρα να μην δηλώνουν κάποιοι επιτήδιοι τίποτα η πολύ λίγα για να παίρνουν τους φόρους των άγρια φορολογουμένων. Καλύτερα να εξοπλίσουν νοσοκομεία, σχολεία,για να ωφεληθούν όλοι.

 2. Συνεχίζεται η τακτική των μπολσεβίκων με τα κοινωνικά μερίσματα εξαθλιώνοντας τους Έλληνες με φορολογία για υπέρ πλεονάσματα τα οποία καρπούνται ομάδες που δεν τα δικαιούνται γιατί δεν συνεισφέρουν πουθενά μόνο εισπράτουν απο το υστέρημα μας.
  Τι δεν καταλαβαίνεις κύριε Λαλάκη εθνικέ τηλεπαρουσιαστή;
  Γνωρίζω Αλβανίδα κομμώτρια με 5000 μηνιαίο εισόδημα αφορολόγητα που είναι πρωταθλήτρια στα επιδόματα,κοινωνικούτουρισμού,ενοικίου,παιδιών,αλληλεγγύης,
  κουπόνια τροφίμων κ.α
  Κούλη ξύπνα πριν είναι αργά.
  Προσφυγικό και λάθρο επιδόματα μηδέν εις το πηλίκον.

 3. Οπως περισυ οι μισοι αλβανοι και βουλγαροι στη πολη πηραν ενα 900αρι.
  Στο αρθρο με τη Σουδεζα στο αεροδρομιο εστειλα μια απαντηση και δε το ανεβασες, σημερα το εγραψα παλι πιο μαζεμενο και παλι δε το ανεβασες.
  Τι γινεται με σενα δε μπορω να καταλαβω ακομα,τα γραφεις ξανα με το χερι και βαριεσαι?????χαχαχα
  Η ο Palo ειναι φιλος σου παιζει κιαυτο.

Leave a Response