Κλειστός ο Εθνικός Κήπος και απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό λόγω κινδύνου πυρκαγιάς εξαιτίας των καιρικών συνθηκών

Κοινοποίηση:
6073191

Σε έκτακτα μέτρα προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν. Η δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε καταστάσεις συναγερμού, όπως αυτή σήμερα στην Αττική, ανακοίνωσε ότι:

Ο Εθνικός Κήπος και το πάρκο του ‘Αλσους Χωροφυλακής έκλεισαν για λόγους ασφαλείας, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και θα παραμείνουν κλειστά έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας τους. Επίσης, έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του δήμου.

Ακόμη, ο δήμος έχει αναπτύξει περιπολίες από ομάδες προσωπικού του σε 24ωρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κ.α.). Υδροφόρες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους.

Από τον Δήμο Αθηναίων έγινε έκκληση προς τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν να επικοινωνούν με το 1595 ή το 2105287800, τα οποία είναι σε 24ωρη λειτουργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δηλαδή δεν μπορούν να φυλάξουν ούτε τον εθνικό κήπο ούτε τον Λυκαβηττό; Είναι δυνατόν;; Μόνο το σπίτι του πολυχρονεμένου μπορούν να φυλάνε αποτελεσματικά; Καμία λογική. Απλώς μας προετοιμάζουν για τις πόλεις των 15 λεπτών: η κυκλοφορία των πολιτών θα περιορίζεται από το Κράτος και αυτό θα είναι η νέα κανονικότητα. Μπόνους τους ο βασανισμός των πολιτών στους οποίους αποκλείεται η πρόσβαση στους πνεύμονες πρασίνου την στιγμή που τους έχουν περισσότερο ανάγκη! Απλώς να θυμόμαστε ότι ο αυταρχισμός της εξουσίας αφού δεν συναντά σθεναρές αντιδράσεις, εδραιώνεται και θα γίνεται μέρα με την ήμερα πιο έντονος.

Comments are closed.