Κλείσιμο εστίασης στις 22:00 και νέες απαγορεύσεις για ανεμβολίαστους – Αυτά είναι τα μέτρα των “αρίστων”

Κοινοποίηση:
εστιαση

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει σήμερα το πρωί την καθιερωμένη σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της επιτροπής των «ειδικών» για να αξιολογηθούν τα δεδομένα για την πορεία του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση έχει ήδη συζητήσει με τους «ειδικούς» την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων και αυτά που αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα είναι τα εξής:
Πρώτον, την επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα κριτήρια να είναι ηλικιακά και να κατέβει ο πήχης από τα 60 έτη που είναι σήμερα στα 50. Ωστόσο εξετάζεται και ο παράγοντας «συννοσηρότητα», δηλαδή να επεκταθεί σε πολίτες με νοσήματα τα οποία μπορούν να τους οδηγήσουν σε… περιπέτειες.
Δεύτερον, την καθιέρωση 7μηνης ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά και τη δεύτερη δόση, για όλους τους πολίτες. ‘Έτσι, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέσα στο διάστημα αυτό, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και θα χάνει κάθε προνόμιο του εμβολιασμένου.
Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων συζητείται και η απαγόρευση των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Στο τραπέζι και η πρόταση για περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης από τις 24.00 που είναι σήμερα στις 23:00 ή στις 22.00, αλλά και η μείωση της χωρητικότητας στα καταστήματα εστίασης, δηλαδή λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. εύγε Κούλα, να κλείνει η εστίαση απο τις 20:00 το βράδυ καλύτερα….αφου δεν αντιδρούν οι ιδιοκτήτες να έρθουν να σε πετσοκόψουν……….αρα έχουν λεφτά!!!!

Comments are closed.