Κι όμως είναι δίδυμες αδελφές! Η μία λευκή και κοκκινομάλλα και η άλλη με σκούρο δέρμα και μαύρα σγουρά μαλλιά

Κοινοποίηση:
didimes-2048x1152

Τα δίδυμα παιδιά πολύ συχνά μοιάζουν τόσο πολύ που δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για δύο αδερφές από τη Βρετανία που πασχίζουν να πείσουν όποιον τις γνωρίζει ότι είναι δίδυμες.

Οι 24χρονες, σήμερα, αδερφές, έχουν αναγκαστεί αρκετά συχνά στη ζωή τους να δείχνουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους για να αποδείξουν πως έχουν συγγένεια αίματος και για την ακρίβεια είναι δίδυμες αδερφές.

Το 1997 η Donna Aylmer δάκρυσε όταν έμαθε πως περιμένει δίδυμα κορίτσια. Όταν είδε τα παιδιά της για πρώτη φορά, όμως, ένα μικρό σοκ την περίμενε. Το ένα από τα δύο κορίτσια είχε κατακόκκινα μαλλιά και χλωμό δέρμα, ενώ το άλλο σκούρο δέρμα, καστανά μάτια και σγουρά, μαύρα μαλλιά.

Πώς γίνεται να είναι δίδυμες;

Η Donna, η οποία έχει καταγωγή από τη Τζαμάικα και σκούρο δέρμα και ο Vince, οποίος είναι λευκός, γέννησαν τη Lucy και τη Maria Aylmer, οι οποίες έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. Τα κορίτσια από το Gloucester της Αγγλίας δεν μοιάζουν καθόλου. Η Lucy έχει κόκκινα και ίσια μαλλιά, λευκό δέρμα και μπλε μάτια και η δίδυμη αδερφή της, Maria, έχει σκουρόχρωμο δέρμα, καστανά μάτια και μαύρα, σγουρά μαλλιά.

«Η μητέρα μου έπαθε σοκ όταν μας είδε πρώτη φορά. Δεν είχαμε τίποτα κοινό», είπε η Lucy σε συνέντευξή της. «Η γιαγιά μου, όμως, είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με εμένα», συνέχισε προσπαθώντας να εξηγήσει πώς γίνεται να είναι τόσο διαφορετική από την αδερφή της.

«Κανείς δεν πιστεύει ποτέ ότι είμαστε αδερφές. Ακόμα και όταν ντυνόμαστε με τα ίδια ρούχα, δεν μοιάζουμε καθόλου. Μέχρι και οι φίλοι μας μάς έχουν ζητήσει να τους δείξουμε πιστοποιητικά γέννησης για να το πιστέψουν», είπε ακόμα.

H κατάσταση που μπέρδεψε ακόμα και τους γονείς των κοριτσιών, έχει επιστημονική εξήγηση. Για ένα ζευγάρι με διαφορετικό χρώμα δέρματος το οποίο περιμένει δίδυμα υπάρχουν περίπου 1 στις 500 πιθανότητες τα μωρά που θα γεννηθούν να έχουν και εκείνα διαφορετικό χρώμα στο δέρμα τους, αναφέρει το BBC.

H Lucy και η Maria δεν είναι ομοζυγωτικά δίδυμα, πράγμα που σημαίνει πως δύο διαφορετικά ωάρια γονιμοποιήθηκαν από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια και έτσι γεννήθηκαν οι δύο αδερφές, χωρίς να μοιάζουν στο ελάχιστο.

Οι δυσκολίες καθώς μεγάλωναν και η αγάπη μεταξύ τους

Δυστυχώς, οι διαφορές τους οδήγησαν αρκετές φορές και σε δυσκολίες, καθώς τα δύο κορίτσια μεγάλωναν με τη Lucy να είναι συχνά θύμα bullying στο σχολείο. «Νόμιζαν πως ήμουν υιοθετημένη και με έλεγαν φάντασμα», είπε με τη Maria να συμπληρώνει πως και εκείνη έκλαιγε συχνά, επειδή ήθελε να μοιάζει περισσότερο στην αδερφή της. «Έκλαιγα και στεναχωριόμουν πολύ συχνά. Τα μαλλιά μου ήταν σγουρά και πολύ πυκνά. Ήθελα όσο τίποτα άλλο τα όμορφα και ίσια μαλλιά της αδερφής μου».

Τα δύο κορίτσια, όμως, έχουν και πολύ διαφορετικές προσωπικότητες με τη Lucy να είναι η εσωστρεφής και ντροπαλή και τη Maria να είναι η πιο δυναμική και κοινωνική. Τώρα τα δύο κορίτσια σπουδάζουν. Η μία κοινωνιολογία και η άλλη νομική.

«Η Maria ήταν πάντα η πιο εξωστρεφής, ενώ εγώ η ντροπαλή. Αλλά της αρέσει να λέει στους άλλους πως έχει μία δίδυμη αδερφή που είναι λευκή, και εγώ είμαι πολύ υπερήφανη για εκείνη», δήλωσε η Lucy δείχνοντας την αγάπη που έχει στην αδερφή της.

Και οι δύο παραδέχονται πως είναι οι καλύτερες φίλες και έχουν πολύ στενή σχέση. Μάλιστα, η Maria ελπίζει πως αν κάνει παιδιά μια μέρα εκείνα θα μοιάζουν στην αδερφή της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: