Κινεζικό χάπι με σούπερ αποτελέσματα στην καταπολέμηση του hangover

Κοινοποίηση:
ωσδω

Τέλος στον πονοκέφαλο, τέλος στη θολούρα και στο «χαλασμένο» στομάχι υπόσχεται να βάλει νέο χάπι, που δημιούργησαν ερευνητές στην Κίνα, καθώς έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του hangover στα πειράματα σε ποντικούς.

Στην έρευνα, που δημοσίευσε την Τρίτη στο επιστημονικό περιοδικό «Microbiology Spectrum» η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δρα Meng Dong του Institute of Zoology του Chinese Academy of Sciences στο Πεκίνο, αποκαλύπτεται ότι το χάπι βασίζεται σε ένα γενετικά επεξεργασμένο προβιοτικό. Ο μικροοργανισμός αυτός βοηθάει το σώμα να διασπάσει πολύ πιο γρήγορα το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι δυσάρεστες συνέπειες της επόμενης ημέρας αλλά και ο κίνδυνος εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Πρόκειται για τον μικροοργανισμό Lactococcus lactis, ο οποίος ανήκει στα «καλά» βακτήρια για τον ανθρώπινο οργανισμό και χρησιμοποιείται για την παραγωγή τυριών και βουτύρου. Οι ερευνητές δοκίμασαν το χάπι με βάση τον γενετικά τροποποιημένο Lactococcus lactis σε τρεις ομάδες ποντικών. Καθεμιά από αυτές εκτέθηκε σε διαφορετικά επίπεδα αλκοόλ. Στους μισούς ποντικούς κάθε ομάδας χορηγήθηκε το χάπι κατά του hangover, ενώ στους άλλους μισούς όχι. Τα πειραματόζωα που δεν έλαβαν το χάπι μεθούσαν γρηγορότερα και χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να ξεπεράσουν το μεθύσι. Οι ποντικοί που έλαβαν το χάπι, εκτός του ότι μέθυσαν δυσκολότερα και γίνονταν ξανά νηφάλιοι γρηγορότερα, είχαν μικρότερα επίπεδα λίπους στο συκώτι τους, ενδεικτικό ότι το προβιοτικό προστατεύει το όργανο από τη φθορά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: