Κινδυνεύει από πλημμύρες η «Σίλικον Βάλεϊ» της Ινδίας

Κοινοποίηση:
ΙΝΔΙΑ

Η πόλη της Ινδίας Μπενγκαλούρου κινδυνεύει από αλλεπάλληλες πλημμύρες καθώς η ανεξέλεγκτη αστικοποίηση και μια προβλεπόμενη αύξηση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τις σφοδρές βροχοπτώσεις επιβαρύνουν το αποχετευτικό της σύστημα, αναφέρει μια έκθεση.

Η έκθεση της διεθνούς εταιρείας συμβούλων Knight Frank εκτιμά ότι οι αρχές πιθανόν να χρειαστούν περίπου 338,6 εκατομμύρια δολάρια για να αποκαταστήσουν τις αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων που έχουν καταστραφεί από τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη

Η Μπενγκαλούρου, η οποία χαρακτηρίζεται «Η Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας» επειδή φιλοξενεί περισσότερες από 3.500 εταιρείες πληροφορικής, αναλογεί στο 18% όλων των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στη χώρα το 2021-2022, διαπίστωσε πέρυσι μια μελέτη.

Η οικονομική επέκταση έχει προκαλέσει μια εισροή ανθρώπων με την έκθεση να προβλέπει αύξηση του πληθυσμού στα 18 εκατομμύρια έως το 2031, ενώ η περιοχή εντός των ορίων της πόλης υπερτριπλασιάστηκε το 2011 στα 741.000.000 τμ σε σχέση με τα επίπεδα του 1995.

Η έκταση που οικοδομήθηκε αντικατέστησε την βλάστηση ώστε να αναπτυχθεί στο 93% της χρήσης γης μέσα στο 2020, από 37% που ήταν το 2002, επιφέροντας “έντονες πιέσεις” στο φυσικό αποχετευτικό σύστημα που διοχετεύει νερό στις λίμνες της πόλης οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους, σύμφωνα με την έκθεση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις από το 2014, τμήματα της Μπενγκαλούρου καλύφθηκαν από νερό με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στη βιομηχανία της πληροφορικής και να πληγεί το γόητρο της πόλης ως τεχνολογικού κόμβου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: