Κιλκίς: Ξεσηκωμός γονέων για τις μικτές τάξεις σε σχολεία με “προσφυγόπουλα” – “Παίζουν με την μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Ξεσηκώθηκαν οι γονείς των μαθητών Γυμνασίων της Παιονίας στο Κιλκίς, κατά της κυβερνητικής απόφασης να δημιουργηθούν μεικτά τμήματα στην Α’ Γυμνασίου μαζί με τα παιδιά μεταναστών – προσφύγων που διαβιούν στο καμπ της Νέας Καβάλας.

Υπενθυμίζουμε πως η αρχική απόφαση ήταν να σταλούν τα 46 προσφυγόπουλα -τα περισσότερα εκ των οποίων δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα- στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Αξιούπολης σε μεικτά τμήματα μαζί με τα 51 παιδιά της Αξιούπολης και των γύρω οικισμών.

Η απόφαση αυτή οδήγησε στην κατάληψη του σχολείου και ακολούθησε η πρόταση να γίνει ισοκατανομή των 46 προσφυγόπουλων στα Γυμνάσια Αξιούπολης, Ευρωπού, Γουμένισσας και Πολυκάστρου.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων που συναντήθηκαν στην πλατεία Ευρωπού το απόγευμα της Τετάρτης (23-09-2020) αποφάσισαν να προτείνουν τη λειτουργία ξεχωριστών τμημάτων για τα προσφυγόπουλα, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των σχολείων.

Την ενεργή συμπαράσταση στο αγώνα τους εξέφρασαν ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτάρχες, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Θα φατε καλα ελληναραδες πρωτα ψηφιζετε τους αλητες τσιπρα και κουλη και τωρα διαμαρτυρεστε.ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ παντου

    1. Εσύ που δεν είσαι ελληναρας αλλά Έλληνας πες τι ψηφίζεις

  2. Μάλλον τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Πρώτον θέλουν να φέρουν εδώ όσους περισσότερους μπορούν γιατί η μπίζνα είναι χοντρή και ατελείωτη. Βγάζει κέρδη η ελίτ της μπανανίας και παράλληλα μασάνε τα συναφή και προσκωλυόμενα επαγγέλματα κάτι σαν τις ύαινες δηλαδή. Δεύτερον η χώρα είναι προφανώς σε φρικτή οικονομική κατάσταση και οι έχοντες τα ηνία και τα πηνία έχουν ανάψει το κόκκινο φωτάκι με την επιγραφή παιδιά όποιος θέλει να πηδήξει εδώ είμαστε αρκεί να μη μας τραβήξετε το φίς από την πρίζα. Αυτή εξ άλλου είναι και η έννοια του θα σας μπολιάσω, σας μπολιάζω για να εξασφαλίσω κανένα φράγκο και για να κονομήσουν και οι συνθέτοντες τον δούρειο ίππο της χώρας. Παλιοπουσταριά του κερατά.

Comments are closed.