Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας – Ποια είναι τα αδικήματα που ερευνά η εισαγγελία

Κοινοποίηση:
κιβωτος

Tην ώρα που η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεσκονίζει τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού του Κόσμου, στο πεδίο των ποινικών ερευνών άνοιξε ο κύκλος της κατάθεσης μαρτύρων .

Πρώτος μάρτυρας , σύμφωνα με πληροφορίες, που εξετάστηκε από τους αρμόδιους εισαγγελείς είναι πρώην εργαζόμενος στη δομή που φέρεται να γνωρίζει στοιχεία για την λειτουργία της.

Εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου και άλλα πρόσωπα τα οποία εργάστηκαν στη δομή αλλά και παιδιά που φιλοξενήθηκαν και έχουν καταγγείλει πως έχουν κακοποιηθεί.

Μεταξύ των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων φέρεται να είναι και πρόσωπο το οποίο κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει την πρόθεση του να εισφέρει στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας.

Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο του εισαγγελέα
Στο στόχαστρο του εισαγγελέα βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα αδικήματα που έρευνα η εισαγγελία μέχρι τώρα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.