Κιβωτός του Κόσμου – Έκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα

Κοινοποίηση:
megaro_maximou-e1666762987402

Έκτακτη σύσκεψη θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη θα μετέχει και η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου καθώς είναι δική της αρμοδιότητα οι δομές. Στην σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί τι ακριβώς θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα ζητηθεί επίσης να διερευνηθούν με μεγάλη ταχύτητα όλες οι καταγγελίες και διαβεβαιώνουν ότι δεν θα διακοπεί η χρηματοδότηση της δομής ούτε και θα σταματήσει η λειτουργία της.

Τονίζουν πάντως ότι ακριβώς επειδή είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα θα πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αξιολογήσει σε βάθος όλες τις πτυχές.

Όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου η αρμόδια Υπουργός, κυρία Μιχαηλίδου, όλο το προηγούμενο διάστημα, με θεσμικές παρεμβάσεις, έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο κινήτρων για την ταχύτερη αποϊδρυματοποίηση, για κίνητρα σε ό,τι αφορά οικογένειες αναδόχους για παιδιά, έτσι ώστε να μένουν, όσο το δυνατόν λιγότερο, μέσα στα Ιδρύματα και να ενσωματώνονται σε πιο κανονικές κοινωνικές συνθήκες. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, που έχει να κάνει μόνο με οικονομικά χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Βουλή για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, που είναι και ο οδικός χάρτης, που ξεκινά από την πρόληψη, προχωρά στη γρήγορη διερεύνηση, την τιμωρία των ενόχων και την περίθαλψη των θυμάτων.

Στόχος, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός, είναι η μηδενική ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. κανουν συσκευση για να μοιρασουν τα φραγγα………..

Comments are closed.