“Κεμαλική τηλεόραση”

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!», που παρουσιάζει η… μπεμπεκίζουσα Ναταλία Γερμανού, εμφανίστηκε ο συνεργάτης της Γιάννης Κορδώνης με μπλούζα που απεικόνιζε τον γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ. Η Γερμανού, που έχει σχεδόν εξηνταρίσει (είναι 58 ετών) και δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια για το ποιο είναι το κάθαρμα στο μπλουζάκι, συνεχάρη τον Κορδώνη λέγοντάς του ότι είναι «μία από τις ωραιότερες μπλούζες που έχει κάνει ποτέ…». Σε αυτή την αχρειότητα αντέδρασαν οι Έλληνες του Πόντου και οι οργανώσεις που τους εκπροσωπούν.

Ομως, παρά τον σάλο και τον διαδικτυακό εμπτυσμό που δέχτηκαν η Γερμανού και ο Κορδώνης για το περιστατικό, ούτε το κανάλι, ο Alpha, ούτε οι αυτουργοί ζήτησαν ουσιαστική συγγνώμη.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε δελτίο Τύπου της αναφέρει: «Δυστυχώς, η σημερινή τοποθέτηση τόσο της κυρίας Γερμανού όσο και του κ. Κορδώνη σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να έχουν αντιληφθεί το τραγικό σφάλμα που έχουν διαπράξει.

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να πουν ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός που δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να επαναληφθεί, μας έκαναν και υπόδειξη ότι είδαμε μόνο την εικόνα και δεν παρακολουθήσαμε ότι έκαναν πλάκα. Τους καλούμε να σκεφτούν πόσο λογικό και σωστό θα ήταν να έβλεπαν έναν Εβραίο πολίτη να εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας με μπλούζα που απεικονίζει τον Χίτλερ και να προβαίνει σε αντίστοιχους ανάλαφρους αστεϊσμούς μπροστά στις οθόνες εκατομμυρίων πολιτών που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία.

Στην πραγματικότητα, έπραξαν ακριβώς το ίδιο μπροστά στο ελληνικό ακροατήριο, καθώς ο πνευματικός καθοδηγητής του Χίτλερ ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, του οποίου τα θύματα ήταν εκατομμύρια πρόγονοι των συμπολιτών μας».

Από την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος η στήλη προσυπογράφει κάθε λέξη. Ωστόσο, καλό είναι να σκεφτούν οι αδελφοί μας ότι, από τη στιγμή που ο σταθμός δεν τερμάτισε την προβολή της εκπομπής (παρά μόνο «κατέβασε» το επίμαχο επεισόδιο από το διαδίκτυο) και δεν αποδοκίμασε έμπρακτα την αθλιότητα που διεπράχθη, προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Οπότε, η μοναδική σωστή λύση είναι η άμεση διακοπή παρακολούθησης των εκπομπών του Alpha. Ακόμα και το ζάπινγκ μπορεί να αποδειχθεί ισχυρό όπλο στον αγώνα για τον σεβασμό της ιστορικής μνήμης.

Toυ Παναγιώτη Λιάκου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μία λέξη περιγράφει ακριβώς τα χάλια σας.
    ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ‼️

Comments are closed.