Καυστική ανακοίνωση της Ρωσίας κατά της Λετονίας: Ανέστειλαν τα μέτρα για την προστασία των σοβιετικών μνημείων

Κοινοποίηση:
ρωσια

Η ρωσική πρεσβεία στη Λετονία εξέδωσε μια αυστηρά διατυπωμένη δήλωση σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της Ρίγα να αναστείλει την προστασία των σοβιετικών μνημείων εντός των συνόρων της.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας
Η πρεσβεία αναφέρει: «Είμαστε εξοργισμένοι από την απόφαση της Λετονικής Saeima να αναστείλει μονομερώς το άρθρο 13 της Ρωσο-Λετονικής Διακυβερνητικής Συμφωνίας της 30ης Απριλίου 1994, το οποίο προβλέπει ότι η Λετονική πλευρά προστατεύει, συντηρεί και φροντίζει τα μνημεία.

Αυτό το προδοτικό, αδικαιολόγητο βήμα δεν έχει ούτε ηθικούς ούτε νομικούς λόγους και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των παγκοσμίως αναγνωρισμένων αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων της ίδιας αυτής συνθήκης.

Η κατάσταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα σε ολόκληρη την υπεύθυνη διεθνή κοινότητα το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής ελίτ της σύγχρονης Λετονίας: κυνισμό, διπλά μέτρα και σταθμά, πλήρη απόρριψη των πολιτισμένων τρόπων επίλυσης διακρατικών ζητημάτων και θρασύτατη περιφρόνηση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου. Στη Λετονία, το πρόβλημα του ξεκαθαρίσματος του λογαριασμού με το ίδιο το ιστορικό της παρελθόν είναι μεγάλο».

Γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση η Λετονία
Χθες το κοινοβούλιο της Λετονίας ψήφισε ότι η προστασία των σοβιετικών μνημείων θα ανασταλεί έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρήσουν από την Ουκρανία. Η βουλευτής Κρίστα Μπαουμάνε δήλωσε ότι τα μνημεία είναι σύμβολα της ρωσικής κατοχής και των ρωσικών εγκλημάτων στην Ουκρανία.

Ένας μικρός αριθμός βουλευτών αντιτάχθηκε στην κίνηση αυτή, λέγοντας ότι πρόκειται για μνημεία για τη νίκη επί του ναζισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την τρέχουσα σύγκρουση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑΖΙΣΤΗΣ. δυστυχως και οι λεττονοι εχουν καβαλησει το καλαμι. ειναι αυτο που λεμε. “εφαγε η μυγα και βγηκε στον γιακα”. ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    1. σε τσούζει που ο κάποιες χώρες φτύνουν τον τουρκολάγνο πούτιν που τόσο αγαπας; Ξύδι μεγάλε. Και περαστικά

Comments are closed.