Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια

Κοινοποίηση:
4855610

Κατατέθηκε σήμερα το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία του «Ηρακλή» με τον οποίον η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει τα κόκκινα δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων κατά περίπου 30 δισ. ευρώ.

Με το συγκεκριμένο «όχημα» η κυβέρνηση θα παράσχει στις τράπεζες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, έως 12 δισ.ευρώ, έναντι προμήθειας, προκειμένου αυτές στη συνέχεια να προχωρήσουν σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ.) . Οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματα του για την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημόσιου μέσα στους επόμενους 18 μήνες,

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικων με τον «Ηρακλή» οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους κατά περίπου 40%.«Συνακόλουθα , δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία, ώστε η Ελλάδα να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Το σχέδιο βασίζεται στους επενδυτές και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο.

Με το νομοσχέδιο «Ηρακλής», η κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση να μειώσει το μεγάλο ύψος των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί μία μακροχρόνια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας δουλειές και σταθερά εισοδήματα στην οικονομία μας, ενώ τα νοικοκυριά θα βρουν ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους».

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο στην Επιτροπή Οικονομικών και την Πέμπτη στην ολομέλεια .

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παλι ο Μακακας ο Ραγιας θα πληρωσει τις λαμογιες των Banksters και των πουλιτικων υπαλληλων,διαχειριστων του Γελλαδισταν.

Comments are closed.