Κατασκοπεία – Ρόδος: Από το 2017 η βουλή ήξερε για την ανθελληνική δράση του Γ.Γ. του τουρκικού προξενείου

Κοινοποίηση:
111

Λόγω των αναρτησεών του στα social media


H ανθελληνική δράση του Γενικού Γραμματέα του τουρκικού Προξενείου Ρόδου Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ, Έλληνα μειονοτικού με καταγωγή τη Ροδόπη της Θράκης, είχε φτάσει το 2017 στη βουλή από τον τότε ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Αφορμή στάθηκαν οι αναρτήσεις του Σαμπαϊντίμ στα social media, συμβόλων τουρκισμού, των «Γκρίζων Λύκων», της σημαίας της λεγόμενης «Ανεξάρτητης δυτικής Θράκης» κ.α.

Συγκεκριμένα μ’ ερώτησή του προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, ζητούσε να πληροφορηθεί πως «αντιδρούν και ανταπαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους» στη δράση του συγκεκριμένου προσώπου, που -σύμφωνα με τον κ.Νικολόπουλο- είχε αναρτήσει στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «σύμβολα του τουρκικού εθνικισμού, την ψευτοσημαία της «ανεξάρτητης Δυτ.Θράκης» κλπ»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ζητούσε ενημέρωση από τον τότε υπουργό Εσωτερικών:

1. Πώς αντιδρούν και ανταπαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους και οι συναρμόδιοι Υπουργοί όταν ένας Έλληνας πολίτης- και περισσότεροι- (που έχει σπουδάσει με έξοδα του ελληνικού κράτους) να προπαγανδίζει δημοσίως, με σύμβολα μίσους και με ψευτοσημαίες τον ακρωτηριασμό περιοχών της Ελλάδας από τον Εθνικό κορμό, δουλεύοντας σε ξένη διπλωματική αποστολή στην χώρα μας;
2. Προβλέπονται κυρώσεις, εάν ναι, θα υπάρξουν και ποιες;
3. Ποια υπηκοότητα έχει αυτό το άτομο;
4. Αληθεύει ότι είναι υπάλληλος του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο;

H αόριστη απάντηση…

Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Νικολόπουλου, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας, απάντησε αόριστα πως: «σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης έκνομων συμπεριφορών ατόμων ή ομάδων προσώπων, οι Υπηρεσίες μας τηρώντας τις επιταγές του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας, προβαίνουν σε κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αρμόδιο λειτουργό της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, υπό τις κατευθύνσεις και εντολές του οποίου ενεργούν περαιτέρω».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αποκλειεται να υπηρχε Τουρκος πρακτορας το 2017 στην χωρα. Δεν τον ειχαν αναγκη, τα εδιναν ολα μονοι τους απο την κυβερνηση.

  2. Το περιμενα… ποιους είχαμε κυβέρνηση το 2017;

  3. Ο κυρ’ Τόσκας ή αλλιώς Τόσκης (δηλαδή από την φυλή των Τόσκιδων Αλβανών), απόγονος οθωμανών κατσαπλιάδων δεν θα απαντούσε κάτι σοβαρό, γιατί ονειρεύεται μια Τουρκία μέχρι την Βιέννη…

Comments are closed.