Καταγγελία ΑΔΕΔΥ: Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απέλυσε 5 εργαζόμενους επειδή ίδρυσαν σωματείο στο Άσυλο Ανιάτων

Κοινοποίηση:
mitr-messinias

Το Νoμαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε την απόλυση πέντε εργαζομένων από το Άσυλο  Ανιάτων, «Η Στέγη της Εκκλησίας».

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς»

Σύμφωνα με το ΝΤ Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη ίδρυση του σωματείου (57/20-12-2019), συγκεκριμένα στις 2/1/2020, και με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, προχώρησαν στην αναιτιολόγητη απόλυση των εργαζομένων. «Στα πρόσωπα των συγκεκριμένων εργαζομένων τιμωρήθηκε εκδικητικά η συλλογική πάλη για να μην υπάρχουν συνθήκες γαλέρας στη δουλειά, να τηρείται έστω και αυτή η λειψή εργατική νομοθεσία για τις συμβάσεις εργασίας, να δηλώνονται και να καταβάλονται σωστά οι μισθοί, να είναι επαρκώς στελεχωμένο το ίδρυμα. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν! Θα τις διαλύσει η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους!».

Το ΝΤ Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ διεκδικεί: Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις. Να εφαρμοστεί στο ακέραιο η εργατική νομοθεσία σε ό, τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να στελεχωθεί επαρκώς το Άσυλο Ανιάτων, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

 1. Μητροπολίτης Πιερίας Γεώργιος «διαψεύδει δημοσιεύματα που θέλει τους λαθρομετανάστες της περιοχής Πιερίας να κλέβουν» εισαγόμενοι από Καζακστάν, Πακιστάν, Σουδάν, Κονγκό, Σομαλία, Συρία κ.α. Δήλωσε δημόσια ο ίδιος του «γενικά πρόκειται για αξιοπρεπείς, ευγενικούς και πολιτισμένους ανθρώπους» και συμφώνησε με την είσοδο τους από το Ελληνικό κράτος. Τους γνώρισε από κοντά και το ξέρει, πότε; πότε τους γνώρισε; Αφού δεν κυκλοφορεί ποτέ του στη Κατερίνη πεζός, και πότε πήγε εκεί τόσο μακριά που είναι αυτοί και διαμένουν; Ας τους καλέσει στο Επισκοπείο Πιερίας στη κατοικία του στη Κατερίνη τότε να ζήσουν μαζί επειδη είναι αξιοπρεπείς, πολιτισμένοι και φιλήσυχοι. Τους κάλεσε πότε;
  .
  Σαν τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς 2014-2015 του δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης και σαν τον Γεώργιο Χρυσοστόμου που το κράτος του έδωσε μετρητοίς χρήματα χορηγία για ανακαίνιση στο εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης και τα σπατάλησε σε αδικαιολόγητα άχρηστα και πολυτέλειες και όχι στη κατασκευή παραθύρων στη αίθουσα εκδηλώσεων που δεν έχει ούτε ένα παράθυρο με δυσχερείς συνέπειες, λόγω οξυμένης υγρασίας εκεί και απουσίας αερισμού εκεί, στους μαθητές ΙΕΚ Κατερίνης που συναθροίζονται εκεί για φιλοξενία μαθημάτων του τμήματος ΙΕΚ μαγειρικής και στους ηλικιωμένους διαμένοντες στο ίδρυμα. Είπε ο ίδιος του ο Γεώργιος Χρυσοστόμου «θέλω να εξάρω τη συμβολή της αστυνομικής διεύθυνσης…» που σε κάλυψε Γεώργιε Χρυσοστόμου για κακουργήματα ευθύνης του προσωπικού φίλου σου κληρικού πρωτοπρεσβυτέρου Αθανάσιου Τσαρουχά διευθυντή στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης, που τον διατήρησες στη θέση του ακόμα και σήμερα διευθυντή όταν έδιωξες όλους τους άλλους στο διοικητικό συμβούλιο γηροκομείου Κατερίνης και έβαλες άλλους για δήθεν εντυπώσεις, μιας και αυτός είναι ο χαρακτήρας σου, και ο χαρακτήρας αυτών που σε έβαλαν εκεί.
  Την υπόθεση με τα πάνω από 20 κακουργήματα του δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης και της διευθύντριας του τότε Μαρίας Κορύτσα του Δημητρίου πολιτική μηχανικός και του υποδιευθυντή συνεργού της Ιωάννη Καϊτανιδη του Γεωργίου ηλεκτρολόγος, Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης, συμβασιούχων εκπαιδευτικών ΙΕΚ Κατερίνης, την κάλυψε χυδαιότατα η αστυνομία, την παρέδωσε στη εισαγγελία Κατερίνης το 2015 και μετά στη εισαγγελική έρευνα κατέθεσε ότι δεν “έγιναν όλα αυτά”. Από τους χειρότερους ανθρώπους στο κόσμο είναι η Ελληνική αστυνομία και οι παπατζήδες που κάνουν τους παπάδες. Υπάρχουν και πραγματικοί παπάδες ηθικοί και σεβάσμιοι που φαίνονται ποιοι είναι πάντα και δεν χρειάζονται και δεν χρειάστηκαν ποτέ να αποδείξουν κάτι.

  1. Ο/Η Προστατευθείτε μόνοι σας δεν υπάρχει αστυνομία στη Ελλάδα λέει:

   Ο οργανωτής της συμμορίας και συμφωνίας ΙΕΚ Κατερίνης και εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης το 2014 Μαλλάς Απόστολος που έκανε αλλαγή αυτοκίνητου, αλλαγή νούμερο τηλεφώνου, και διεξήγαγε ένα πλήθος από πράξεις κρυψίνοιας και φυγής μετά την εισαγγελική έρευνα. Μην εκπλήσσεται το κοινό, δεν υπάρχει αστυνομία στη Ελλάδα, εξακριβώνεται εύκολα αυτό το δεδομένο.
   Ο νταής και νευρασθενικός του δημόσιου Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Κατερίνης Αποστόλης Μαλλάς κάτοικος Λεπτοκαρυάς Πιερίας, απόφοιτος δημόσιου ΙΕΚ Θεσσαλονίκης δηλώνει αρχιμάγειρας και υπογράφει στα αγγλικά chef, με αριθμό απατών, κακουργημάτων, αδικημάτων όλα όσα συνέχεια χρόνια τον προσλαμβάνουν οι φίλοι του να είναι ο μεγαλύτερος από όλους που απαρτίζουν την ομάδα ΙΕΚ Κατερίνης/υπουργείο παιδείας/γηροκομείο Κατερίνης. Κάλυψε την υπόθεση η αστυνομία καταθέτοντας ψέματα για την έρευνα μαζί με το υπουργείο παιδείας, μιας και θέλουν να καλύπτονται ανίκανοι δημόσιοι υπάλληλοι, άθεοι και ανίκανοι παπάδες όπως στο εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης με το διευθυντή κληρικό Αθανάσιο Τσαρουχά να παραμένει εκεί ανενόχλητος επειδη είναι πλησίον φίλος του Γεωργίου Χρυσοστόμου μητροπολίτη Πιερίας, και για να μην δυσαρεστηθεί ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος και η σύζυγος του Λιάνα Μακρίδου Κουκοδήμου που φοιτούσε στο τμήμα εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων στο ΙΕΚ Κατερίνης το 2014/2015. Η αστυνομία στη προσπάθεια της να γίνει πιο γελοία από ότι είναι σαν δημόσια υπηρεσία έβαλε ένα τελείως άσχετο να παρακολουθεί μαθητή ΙΕΚ, μόνο που η αποτυχία της αυτή καταγράφηκε σε βίντεο. Οι ανοησίες του συγκεκριμένου φουκαρά αστυνομικού που προσποιούνταν ήταν κωμικοτραγικές. Υπάρχουν ανίκανοι και άχρηστοι αλλά ο συγκεκριμένος αστυνομικός τους ξεπερνά όλους. Του έδωσαν μισθό για να τον καταλάβουν οι άπαντες και να γίνει γελοίος διασκεδάζοντας το κόσμο.

 2. Δεν γνωρίζω το θέμα. Όμως στον χώρο της Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλισμός. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να ισχύσει σε αυτόν τον χώρο, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ακόμη και το λεγόμενο συνδικαλιστικό όργανο των Ιερέων ο ΙΣΚΕ, απλά υπάρχει για την “τιμή των όπλων“ που λέμε. Δεν τους έχω δεί ποτέ στους δρόμους να διαμαρτύρονται για τα κοινωνικά θέματα. Ο χώρος της Εκκλησίας – σε διοικητικό επίπεδο όχι σε πνευματικό- είναι πολύ περίεργος. Πάρα πολύ περίεργος. Σε αυτό τον χώρο οι Δεσποτάδες κάνουν ότι θέλουν, τους λένε και ευχαριστώ, και τους ζητάνε και συγνώμη. Απόλυτη εξουσία. …………

Leave a Response