Κατέθεσε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη: “Μείωσαν τα χτυπήματα γιατί νόμιζαν ότι πέθανα”

Κοινοποίηση:
nea-smyrni-epeisodia_1

«Αισθάνθηκα έναν καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι φωνάζοντας “σκοτώστε τον” …Ένιωθα ότι τελειώνω ότι φτάνει το τέλος μου».

Ενώπιον της ανακρίτριας έδωσε την περιγραφή όσων βίωσε το βράδυ της 9ης Μαρτίου ο αστυνομικός της ΔΡΑΣΗΣ που δέχθηκε επίθεση από ομάδα εξαγριωμένων ατόμων τα οποία σύμφωνα με τον 27χρονο πήραν τμήματα του εξοπλισμού του, όπως γεμιστήρες του όπλου του.

Ο αστυνομικός φέρεται να είπε πως ο άνθρωπος που του επιτέθηκε, ενώ ήταν στην πίσω θέση της μηχανή της ομάδας του ρίχνοντας τον στο έδαφος, του τραβούσε με το χέρι του το κράνος: «Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου».

Ο 27χρονος περιγράφει όλη την κλιμάκωση της επίθεσης που ξεκίνησε μόλις βρέθηκε στο έδαφος μακριά από τους συναδέλφους του: «Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα “σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο”, “θα πεθάνεις κωλόμπατσε”. Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει» αναφέρει ο αστυνομικός ο οποίος τονίζει πως «εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν…».

Σύμφωνα με τον ένστολο κάποιοι από αυτούς που τον χτυπούσαν «πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και από ό,τι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου».

Ο 27χρονος αστυνομικός φέρεται να λέει πως όλο το περιστατικό είχε διάρκεια περίπου 2 λεπτών και όπως αναφέρει η μείωση της έντασης των χτυπημάτων που δεχόταν οφειλόταν στο ότι έχασε τις αισθήσεις του. «Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου το πλήθος, νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου… Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε το τέλος, ότι δε θα ξαναντικρύσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ/ΔΡΑΣΗ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟ#ΤΣΕΣ ΜΠΛΕ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ Μ@Λ@ΚΕΣ ΤΑ “ΚΟΜΑΝΤΑ” ΚΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ? ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΒΡΕ Κ#ΠΡΟΣΚΥΛ@ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΑΚΑΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΣΥΡΙΖ@ΙΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ. ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΕΖΗΣΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΔΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ.

  2. 13 σφαίρες είχε μέσα συν δύο γεμιστήρες……γιατί δεν έριξε? Δεν κινδύνευε η ζωή του? Μπορούσε να κάνει χρήση ηπιότερου μέτρου να προστατευτεί? Δε νομίζω….

  3. Για τους συναδέλφους που τον παρατησαν δεν έχουμε κάτι????

Comments are closed.