Κατά 40% μείωσαν την κατανάλωση ελαιόλαδου οι Έλληνες – Συνεχίζεται το «ράλι» στις ανατιμήσεις

Κοινοποίηση:
ΛΑΔΙ

Κατά 40% έχουν μειώσει οι Έλληνες την κατανάλωση ελαιόλαδου λόγω των υψηλών τιμών που επικρατούν στην αγορά, ενώ κατά 16,6% έχει υπάρξει μείωση και στα υπόλοιπα έλαια.

Η τιμή στο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣΤΑΤ, αυξήθηκε κατά 63,7% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση.

Στα σουπερμάρκετ η τιμή του ξεκινά από 10,90 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 18 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το βιολογικό έχει εκτοξευθεί στα 22,60 ευρώ ανά λίτρο.

Μάλιστα, μόλις 100ml ελαιόλαδου σε σπρέι πωλείται 3,98 ευρώ, με την τιμή του λίτρου να αγγίζει δηλαδή τα 39,80 ευρώ.

Η τιμή του παραγωγού μπορεί να είχε εκτοξευθεί μέχρι και στα 9,5 ευρώ ανά λίτρο πέρυσί, το τελευταίο διάστημα όμως καταγράφεται μια σταδιακή και σημαντική αποκλιμάκωση, λόγω των αισιόδοξων προβλέψεων για την φετινή σοδειά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Για την ακριβεια λενε οτι φταινε οι πολλυε8νικες για το λαδι που ειναι ελληνικο προιον τι εχουν να πουν οι ψευτες

  2. Και ενα …εκατομμυριο να φθασουν οι τιμες των προιοντων , οι Νεοελληνες ραγιαδες παλι τους ιδιους παραμυθαδες πολιτικαντηδες θα ψηφισουν και μετα , ως συνηθως , θα κλαψουριζουν , οτι δεν τους φτανουν τα χρηματα !! Καμια λυπηση σε ανεγκαιφαλους αδιορθωτους!!

  3. Πρέπει να κόψουμε εντελώς το ελαιόλαδο. Είναι μύθος πως είναι πολύ καλύτερο από τα άλλα έλαια διατροφικά, μύθος για να πουλάνε ελαιόλαδο. Μη τους κάνετε πλούσιους, μάθετε να τιμωρείτε με το πορτοφόλι σας τους άπληστους. Το ίδιο και στη φέτα, ένα από τα χειρότερα και πιο ανθυγειινά τυριά τίγκα στο αλάτι και το πουλάνε πλέον λες και είναι ροκφόρ αυθεντικό από τη Γαλλία…. Ρε ουστ!

    1. Μύθος δεν είναι, όντως είναι καλύτερο από άλλα λάδια, εξαρτάται βέβαια και για τι χρήση μιλάς. Ωστόσο επειδή είναι όντως πανάκριβο πλέον, υπάρχει σαν εναλλακτική λύση το πυρηνέλαιο.

Comments are closed.