Καρδιακή νόσος: Γλύκισμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου και να βελτιώσει τη γήρανση

Κοινοποίηση:
kakao

Οι καρδιακές παθήσεις και τα κυκλοφορικά προβλήματα προκαλούν περισσότερους από 160.000 θανάτους κάθε χρόνο. Επίσης, κατά μέσο όρο πεθαίνουν 460 άνθρωποι και στο Ηνωμένο Βασίλειο ένας κάθε τρία λεπτά. Μια νέα μελέτη διερευνά τη δυνατότητα μιας εκπληκτικής και νόστιμης θεραπείας που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο.
Οι καρδιακές παθήσεις είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.Μια νέα μελέτη διερευνά πώς μια εκπληκτική, γλυκιά απόλαυση θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου και στη βελτίωση των σημαδιών της γήρανσης.
Σύμφωνα με μια μελέτη με επικεφαλής τους ερευνητές στο «Brigham and Women’s Hospital»και το «Freud Hutchinson Cancer Research Center», εξετάστηκαν δεδομένα από 21.444 άνδρες και γυναίκες και διερεύνησαν πώς το εκχύλισμα κακάο μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία της καρδιάς. Μέσω της κλινικής δοκιμής, που είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, εξετάστηκε ο αντίκτυπος της ένταξης του κακάο στη διατροφή και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
Ο γιατρός Yanbin Dong, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε: «Τα προϊόντα που περιέχουν κακάο καταναλώνονται ευρέως ενώ έχουν αυξανόμενη ζήτηση καθώς έχουν συστατικά που συμβάλουν στην αντιγήρανση. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας είναι καλή για τον οργανισμό τους», δήλωσε ο Dong, προσθέτοντας ότι ο παγκόσμιος ενθουσιασμός για τα οφέλη του έχει ξεπεράσει τα επιστημονικά δεδομένα για το όφελός του.

Οι φλαβανόλες είναι αντιοξειδωτικά και είναι γνωστό ότι έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Το κακάο θεωρείται καλή πηγή αντιοξειδωτικών και τα φλαβονοειδή που περιέχει βελτιώνουν την ελαστικότητα των αγγείων και την κυκλοφορία του αίματος.

Εν κατακλείδι το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή ενώ περιέχει συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση σύμφωνα με δημοσίευμα της express.co.uk.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: