Καραμανδάνειο: Διοικητής της 6ης ΥΠΕ: “Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Παίδων” – Εμμένει στην παραίτηση η αναισθησιολόγος

Κοινοποίηση:
ββββ

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, με αφορμή το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, μίλησε στον Σκαι Πάτρας και τον Νίκο Ξανάλατο, διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση κλεισίματος του παιδιατρικού νοσοκομείου της Πάτρας»

Ο κ. Καρβέλης, αναφερόμενος σε φήμες, που έφεραν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προσανατολίζεται ακόμα και σε μεταφορά του Χειρουργικού Τομέα του Καραμανδάνειου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις της νοσοκομειακής κοινότητας και φορέων της περιοχής, τόνισε ότι, απεναντίας, το υπουργείο και η 6η ΥΠΕ, κάνουν τα πάντα για να ενισχύσουν τη μονάδα.

Το πρόβλημα βγήκε στην επιφάνεια, μετά την παραίτηση που υπέβαλε η μοναδική επιμελήτρια παιδο-αναισθησιολογίας.

Η ίδια δήλωσε αδυναμία να βρίσκεται σε συνεχή εφημέρευση, λόγω της υποστελέχωσης του τμήματος, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες περί επιχειρούμενης αποδυνάμωσης, προκειμένου να φύγει ο χειρουργικός τομέας και να πάνε οι κλινικές, ορθοπεδική και ωτορινολαρυγγική, στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η γιατρός φέρεται να δηλώνει ότι δεν ανακαλεί την παραίτηση της, όπως επανέλαβε και χθες ενώπιον του κ. Καρβέλη σε συνάντηση που είχε μαζί της και με τον διοικητή του νοσοκομείου. Παρόλα αυτά, η γιατρός σημείωσε ότι θα ξανασκεφθεί το θέμα, μετά από κάποιες προτάσεις λύσεων που συζητήθηκαν.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας χθες, σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί να κλείσει το Καραμανδάνειο; Ισα – ίσα, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διασφάλισε 1,5 δισ. ευρώ, για να αναβαθμίσει 80 νοσοκομεία και θα υπάρξει η μεγαλύτερη υλικοτεχνική και κτηριακή αναβάθμιση που έχει γίνει ποτέ».

Skaipatras.gr – Skai Patras 89.4

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: