Καπανδρίτι: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 45 κιλά κάνναβης

Κοινοποίηση:
λιθτ

Στη σύλληψη 5 ατόμων προχώρησε η αστυνομία, ενώ ακόμη ένας καταζητείται μετά από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου στο Καπανδρίτι.

Οι δράστες συνελήφθησαν για παραγωγή ναρκωτικών με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των παραγόμενων ποσοτήτων και την αποκόμιση σημαντικών παράνομων εσόδων. στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ., συνελήφθησαν στο Καπανδρίτι το απόγευμα της Τετάρτης (12.06.2024) τέσσερις άνδρες, ηλικίας 39, 43, 58 και 70 ετών και 27χρονος Έλληνας, όλοι μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αρχές τους πέρασαν χειροπέδες για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, πλαστογραφία και στέρηση νόμιμων εγγράφων για τη παραμονή τους στη χώρα. Αναζητείται άλλο ένα μέλος της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους, συγκεκριμένα:

– Ο 39χρονος και το άτομο που αναζητείται αναλάμβαναν τη χρηματοδότηση και εγκατάσταση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης, την ανεύρεση του απαραίτητου εργατικού δυναμικού, τον συντονισμό και τον ανεφοδιασμό αυτού για την καλλιέργεια και συγκομιδή της κάνναβης και το συντονισμό της περαιτέρω διακίνησης των παραγόμενων ποσοτήτων.

– Ο 27χρονος ήταν επιφορτισμένος με την εποπτεία και τον έλεγχο των καλλιεργειών, καθώς και με τη συγκομιδή των παραγόμενων ποσοτήτων,

– Ο 70χρονος ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη και την αποθήκευση των παραγόμενων ποσοτήτων κάνναβης,

– Ο 58χρονος ήταν αρμόδιος για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, την εποπτεία της καλλιέργειας και τον τεχνικό έλεγχο της φυτείας, καθώς και για τη συγκομιδή, φύλαξη και αποθήκευση των παραγόμενων ποσοτήτων και

– Ο 43χρονος είχε αναλάβει τον έλεγχο και τη φροντίδα της καλλιέργειας.

Όπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση της Αστυνομίας από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή της οργάνωσης, την δυναμικότητα του πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν σε ποσό τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στη Μαλακάσα, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο Καπανδρίτι, όπου είχαν εγκαταστήσει τα μέλη του κυκλώματος το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο -φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου, καθώς και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 45 κιλά και 730 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,

– 1.575 δενδρύλλια κάνναβης,

– 8 κιλά και 300 γραμμ. κλώνων κάνναβης,

– 0,8 γραμμ. κοκαΐνης

– πιστόλι και γεμιστήρας με 7 φυσίγγια,

– το χρηματικό ποσό των -52.720 ευρώ και των 3.100 λεκ Αλβανίας,

– 8 αυτοκίνητα,

– 2 μοτοσυκλέτες,

– 11 κινητά τηλέφωνα,

– 5 ζυγαριές ακριβείας,

– κάμερα ασφαλείας,

– πλαστό δελτίο ταυτότητας και

– ο εξοπλισμός του εργαστηρίου

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για κλοπές και ληστείες, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όσοι Αλβανοί κάνουν πολυτελή ζωή στην Ελλάδα κατά 99% εμπορεύονται ναρκωτικά, λες και είναι δύσκολο να τους καταλάβεις… Αγράμματοι τενεκέδες και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα 50 και 100 χιλιάδων ευρώ…

Comments are closed.