Κανονική “ληστεία” για τους ιδιοκτήτες ΙΧ 10-15 ετών! Τι τους περιμένει

Κοινοποίηση:
kinisi22

Ριζικές αλλαγές στους ελέγχους του γερασμένου στόλου οχημάτων ενώ έρχονται και εντατικοί έλεγχοι από «Ράμπο» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κάθε χρόνο αντί για δύο να περνούν από ΚΤΕΟ τα παλαιά αυτοκίνητα εξετάζουν τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του Περιβάλλοντος σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η ακριβής ηλικία των οχημάτων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει καθώς οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι δύο και η μία αφορά σε οχήματα με ηλικίες πάνω από 10 έτη (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2010) και η δεύτερη αφορά σε οχήματα με ηλικία άνω των 15 ετών (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2005).

Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των στελεχών από συναρμόδια Υπουργεία που ασχολούνται με το μέλλον της αυτοκίνησης και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων ενώ επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον έλεγχο των ΚΤΕΟ ώστε να περνούν πραγματικά τα οχήματα που πρέπει ενώ όσα είναι επικίνδυνα να κόβονται!

Η έλευση από τα ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για τα οχήματα με ηλικίες 10 ή 15 ετών θα αποτελέσει και μάλλον το πρώτο αντικίνητρο για τους κατόχους των παλαιών, ρυπογόνων και επικίνδυνων αυτοκινήτων ώστε να αποκτήσουν κάποιο νεότερο.

Ελεγκτές «Ράμπο» και από το υπουργείο Μεταφορών

Ο στόχος πάντως που έχει θέσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων περιλαμβάνει και την ενεργοποίηση μηχανισμών ελέγχου για τα ΚΤΕΟ όπου τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι όλα τα οχήματα που περνούν από τεχνικό έλεγχο είναι σε άριστη κατάσταση με αποτέλεσμα να κόβονται ελάχιστα οχήματα με Επικίνδυνες Ελλείψεις!

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του στόλου κυκλοφορούντων οχημάτων διαπιστώνει κανείς πως σε σύνολο 4,6 εκατ. οχημάτων, εκ των οποίων το 50% πρέπει να περνά κατά μέσο όρο από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο, θα έπρεπε να ελέγχονται 2,5 εκατ. οχήματα ετησίως αλλά αντ’ αυτού από τα ΚΤΕΟ πέρασαν μόλις ούτε 2 εκατ. οχήματα το 2017.

Πέραν των οχημάτων με τις επικίνδυνες ελλείψεις που ήταν μόλις 47 το 2017 καταγράφηκαν 95.154 οχήματα με σοβαρές ελλείψεις έναντι 75.265 οχημάτων το 2016 και 105.025 αυτοκινήτων το 2015. Δηλαδή το 2017 μόλις το 4,77% του στόλου των οχημάτων που επισκέφθηκαν κάποιο ΚΤΕΟ «έφυγαν» με σοβαρές ελλείψεις και αναγκαστικά έπρεπε να ξαναπεράσουν από τεχνικό έλεγχο.

Τα γερμανικά ΚΤΕΟ «κόβουν» 9,8 εκατ. αυτοκίνητο τον χρόνο!

Η Γερμανία αποτελεί μία χώρα πρότυπο για τους ελέγχους ΚΤΕΟ, όπως επίσης και άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ωστόσο το εντυπωσιακό για μια χώρα με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες αποτελεί το γεγονός πως το ποσοστό των οχημάτων που «κόβονται» από τα γερμανικά ΚΤΕΟ ανέρχεται σε 35,5%! Ειδικότερα σε 27,6 εκατ. ελέγχους που πραγματοποίησαν τα γερμανικά ΚΤΕΟ «κόπηκαν» σχεδόν 9,8 εκατ. οχήματα με 2,67 βλάβες κατά μέσο όρο!

Και να είστε σίγουροι πως οι έλεγχοι στα γερμανικά ΚΤΕΟ πραγματοποιούνται για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η οδική ασφάλεια αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα να λειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις από τον κλάδο αυτοκινήτου που περιλαμβάνει τα συνεργεία, τα φανοποιεία, την πώληση ανταλλακτικών αλλά και ελαστικών που αποφέρουν τεράστια έσοδα στη γερμανική οικονομία…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

 1. Οι Γερμανοί κόβουν τα αυτοκίνητα στα κτεο τους, απλά γιατί τέτοιες εντολές έχουν από τα αφεντικά τους..αλλιώς, πως θα δουλεύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους..σιγά μην τους έπιασε πόνος για οδική ασφάλεια και υγεία των πολιτών..στα Νοσοκομεία τους κάνουν ακτινογραφίες μες τους θαλάμους ασθενών χωρίς καμία προφύλαξη..

 2. Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι Πήγαινε στη βουλή και στους τριακόσιους πάρε το κεφάλι

 3. δεν περνά κτέο κανονικά. Όταν βρεθείς πίσω από ταρίφα με χαμηλή ταχύτητα στο κέντρο, βρωμοκοπάει το αρρύθμιστο ντήζελ και νιώθεις τα στεφανιαία σου να μαρσάρουν προς το έμφραγμα από το πολύ ΝΟx

  1. Θα βάλουν ΚΤΕΟ τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια και στα κάρα τότε. Δεν γλυτώνεις φίλε. Είναι αλήτες και οι Έλληνες μαλάκες που ψηφίζουν τέτοια τομάρια.

 4. Συνεχίζουν οι αποτυχημένοι πολιτικάντηδες να καθιστούν την Ελλάδα μας πειραματόζωο,,
  Αλλά ξέχασα ότι προηγήθηκαν οι ίδιοι τους ως πειραματόζωα από τους εβραιομασωνους, που αφού τους ζυγισαν εξακριβωσαν το ειδικό βάρος τους όπως τα ούρα εξετάζονται βάσει ειδικού βάρους όσοι κάνετε εξετάσεις ούρων θα το διαπιστώσετε,,έτσι λοιπόν αφού είδαν τι χαμηλό βάρος τους ότι είναι πουλημένα όντα ούτε καν άνθρωποι τους διόρισαν πρωθυπουργούς ,υπουργούς ,δικαστικούς κοκ

 5. Δεν έχουμε να φάμε το καινούριο αυτοκίνητο μας μάρανε Κούλη.. τάισε του λάθρο και βάλτε μας φόρο να τους πληρώνουμε

 6. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΨΑΤΕ, ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!! ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ Η ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ, ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ!

  1. δυστυχως ουτε για ποδηλατο δεν ειναι αυτη η χωρα. προ 10ετιας πηρα λογω κρισης ποδηλατο και τελικα αρπαξα 4 ραμματα στο ποδι απο δαγκωμα αδεσποτου. να μην μιλησω για ποσες φορες γλυτωσα τα χειροτερα απο αγελες.

 7. Είδαμε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τι απατεωνιά έκανε με το λογισμικό που μπαστάρδευε τις εκπομπές ρύπων. Τρέχτε να τα σκάσετε σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Καί όταν το ρεύμα πάει στο Θεό λόγω των ΑΠΕ και της απολιγνιτοποίησης τότε θα σας φταίει η τελευταία Σοβιετία που έλεγε και μια ψυχή.

 8. Για αυτό η Γερμανία πάει μπροστά.. Την λατρεύω αυτή την χωρα

 9. Σωστά κάνουν στην κυβέρνηση. Η χώρα πρέπει να πάει μπροστα. Θα πρέπει το κράτος να δώσει κίνητρα (εφ όσον δεν μπορούμε καινούργιο) να αγοράζουμε μεταχειρισμενα νέας τεχνολογίας. Τα αυτοκίνητα από Γερμανια πέραν ότι είναι τα καλύτερα είναι και οικονομικά

  1. Ήταν..
   Τώρα μόνο Ιάπωνα, Κορέα άντε και κανένα γαλλικό,γερμανικό ούτε για αστείο,κοίτα τα συνεργεία,τίγκα στα γερμανικά δήθεν σούπερ αυτοκίνητα.

  2. ΄Τα γερμανικά αυτοκίνητα πλέον είναι και για τον μπούτσον. VW με 140.000 χλμ πλέον το πετάς. ΜΙΝΙ και BMW με τους γαλλικούς κινητήρες Prince της Peugeot που είναι για πέταμα; (ούτε δικούς τους κινητήρες της προκοπής δεν μπορούν να φτιάξουν πλέον οι γερμανοί… Mercedes με κινητήρες Renault made in Turkey; χαχαχα) Πρώτα στη λίστα των πλέον αναξιόπιστων και προβληματικών αυτοκινήτων…Και άσε με τα μεταχειρισμένα. Ποια καλά μεταχειρισμένα ρε φίλε από Γερμανία;; Αυτά με τα γυρισμένα χιλιόμετρα από 200.000 στα 75.000;

 10. Από ότι καλά λάβαινα η Ελλάδα με την τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να σπρώξει τον κοσμάκη που δεν ξέρει που την κεφαλήν κλείνε να πάρει καινουριο αυτοκίνητο.
  Επίσης τα αυτοκίνητα με υγραέριο έχουν τους χαμηλότερους ρύπους από όλα τα καύσιμα και περνούν ΚΤΕΟ
  Γιατί δεν πληρώνουν ανάλογα;

 11. Ναι τρέχω να σκάσω 20 χιλιάρικα που δεν έχω για να πάρω νέο αμάξι για να μη περνάω το παλιό από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο. Ε λοιπόν θα κάτσω με το παλιό και δε θα το ξαναπεράσω ΚΤΕΟ ποτέ και να πα να γαμηθούν.

  1. Ακριβώς φίλε μου, γιατί ούτε αυτοκινητοβιομηχανία έχουμε, αλλά με τις απανωτές οικονομικές κρίσεις ούτε και λεφτά. Άλλωστε είναι αντιοικολογικό να πετάς ένα αυτοκίνητο που θα δημιουργήσει τόσα σκουπίδια ενώ παράλληλα αγοράζοντας ένα καινούργιο για το οποίο δαπανήθηκε ενέργεια, υλικά, και απόβλητα από την διαδικασία παραγωγής.
   Τέλος προτείνω μποϊκοτάζ στα γερμανικά αυτοκίνητα και προϊόντα γενικά γιατί οι γερμανοί δεν είναι φίλοι μας.

 12. Θά περνάνε καί τά αυτοκίνητα τών γύφτων-ρομά κάθε ένα χρόνο από ΚΤΕΟ;
  Γιατί τώρα δέν περνάει κανένα καί λογαριασμό δέν δίνουν!
  Γιά σκεφθήτε πόσες γύφτικες ψήφους θά χάσετε!

 13. Αμέσως τρέχουμε,,,
  Για πες τε μας πως θα βρείτε τα αμάξια που λέτε, ειδικά 15ετιας.. τόσα χρόνια έχετε πάει τα πρόστιμα στα ουράνια, για ΚΤΕΟ, για ασφάλειες και δεν έχουν μειωθεί, αντιθέτως αυξάνονται.. γιατι; Μήπως γιατί προτιμούν να φάμε; άλλωστε ξέρουν ότι είσαστε άχρηστο δημόσιο, τεμπέληδες, σιγά μην κάνετε τίποτα.. Δεν λέω για τις κυβερνήσεις γιατί το δημόσιο δεν ακούει κυβερνήσεις, άλλοι κάνουν κουμάντο.

 14. Δωστε μας 2000ευρω τον μηνα να αλλαζουμε καθε 5 χρονια. Με τα 400 και τα 530 ας το ξεχασουν.

  1. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΆΖΕΙ ΤΊΠΟΤΑ.
   ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΟΥΜΕ.
   ΔΕΝ
   ΔΕΝ
   ΔΕΝ

   ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

 15. Ρε σεις; Τι νομίζετε; Εμείς δεν θέλουμε καινούργια αυτοκίνητα; Με τι να τα πάρουμε όμως που ρημάξατε την κοινωνία στην ανέχεια; Άντε από δω! Επειδή εσείς τα έχετε χοντρά θεωρείτε ότι τα έχουν όλοι;

 16. Τα γερμανικά ΚΤΕΟ δεν αντιλήφθηκαν την απάτη γερμανικής αυτοκινητο βιομηχανίας με μειωμένη εκπομπή καυσαερίων ;;;;

  1. Γερμανια!!!!! Η πρωτη χωρα στις κομπινες……

 17. διαφορα UFO συσκεπτονται για ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ προβλημα της κοινωνιας ΜΑΣ που βρησκεται σε πτωχευση, απο το μακρινο UFOISTANτης ευημεριας της τσεπης τους

Comments are closed.