Καμπανάκι από τον ΕΟΦ: “Κίνδυνος από τις πύλες ψεκασμού απολύμανσης”

Κοινοποίηση:
ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων, πριν την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο, δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, είναι επιίνδυνη και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19. Επιπλέον, δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Την τελευταία περίοδο ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης τόσο ερωτημάτων όσο και αναφορών που αφορούν στην εγκατάσταση πυλών ή θαλάμων ψεκασμού ατόμων, πριν την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19.

Επιπλέον, δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση.

Σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: https://www.who.int/news-room/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αυτο το πραγμα που χρησιμοποιουν σκοτωνει και τα βακτηρια που μας προστατευουν για αυτο εχει αυξηθει τοσο η μεταδοτικοτητα του ιου…δεν υπαρχουν βιολογικη ψεκασμοι που να σκοτωνουν τον covid-19 ισα ισα που τον κανουν πιο ανθεκτικο και ειναι η αιτια τον μεταλλαξεων που κανει…στο τελος θα πεθανουμε απο της αλλεργιες,και δεν ξερουμε ποσα παιδια θα γεννηθουν με προβληματα μακροχρονια ασθμα,κλπ… μας εχουν καταδικασει στον αργο θανατο εμβολια,ψεκασμοι.

  2. Ψεκαστείτε βλήματα…ψεκαστείτε!!! Και μετά αναρωτιούνται ποιοι είναι οι πραγματικά ψεκασμένοι…😂😂😂😂😂😂😂

Leave a Response