Καμία κάμερα: Έτσι κλέβουν το PIN της κάρτας σας στα ΑΤΜ

Κοινοποίηση:
pin_atm

Συνελήφθη στους Εύζωνους του Κιλκίς ένας 52χρονος Σκοπιανός, ο οποίος υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων χρηστών μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης.

Ο 52χρονος ο οποίος καταζητείται από τις γερμανικές αρχές ως μέλος κυκλώματος, στη συνέχεια κατασκεύαζε κάρτες – κλώνους, με τις οποίες έκανε αναλήψεις και συναλλαγές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η λεία της σπείρας φέρεται να ξεπερνάει τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 52χρονος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έφτασε σε ελληνικό έδαφος από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών.

Νωρίτερα προσήχθη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, ο καταζητούμενος διώκεται επειδή πριν από 13 χρόνια, το 2006, κατάφερε να «μπλοκάρει» δύο ΑΤΜ στο Μόναχο υποκλέπτοντας τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών.

Το κόλπο της υποκλοπής

Η υποκλοπή γινόταν με τη χρήση μικροσκοπικών καταγραφικών μηχανημάτων και την τοποθέτηση πρόσθετου πληκτρολογίου και όχι κάμερες όπως θα έχετε διαβάσει.

Η ζημιά που του αποδίδεται ότι προκάλεσε μόνο στη Γερμανία ανέρχεται σε 204.000 ευρώ.

Τα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφουν τη δράση συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο 52χρονος, μαζί με δύο συνεργούς του.

Τα μέλη της κατηγορούνται ότι με τη χρήση των κλεμμένων στοιχείων έφτιαξαν πραγματικές κάρτες (κλώνους) και προέβησαν σε συναλλαγές ή αναλήψεις μετρητών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις χώρες που φέρεται πως έδρασε η συμμορία είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

 1. ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ. ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ. ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗ.

 2. απλό πράγμα..παίρνετε χρήματα απο ΑΤΜ’ς σε κεντρικά σημεία ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ..έχετε ασφάλεια και κανένα πρόβλημα
  ψωνίζετε μονο με αντικαταβολή γιατί μπορεί να πληρώσετε και να εξαφανιστεί ο έμπορος που θα έχει και τα στοιχεία της κάρτας σας
  μην δίνατε ποτέ κάρτα σε έμπορο για ιντερνετικές αγορές γιατί θα σας κλέψουν τα στοιχεία.,
  οι servers και οι πλατφόρμες εχουνε ασφάλεια της πλάκας
  όταν γίνει πληρωμή με πιστωτική να χρειαζεται πάντοτε ο αριθμος που σας στελνουν με SMS
  αμα η τράπεζα δεν το κάνει αλλάξτε τράπεζα

Comments are closed.