Καμάλα Χάρις: Αυτή θα…κυβερνά τις ΗΠΑ με την νίκη Μπάιντεν – Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα

Κοινοποίηση:
1

Εκλογές ΗΠΑ 2020 Αποτελέσματα: Η Καμάλα Χάρις έγραψε ιστορία στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα και η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος της χώρας.

Η 55χρονη Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα, επελέγη από τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη θέση της Αντιπροέδρου, το υψηλότερο αξίωμα που καταλαμβάνει ποτέ γυναίκα στις ΗΠΑ.

Η Χάρις είναι δικηγόρος, πολιτικός και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, γερουσιαστής των ΗΠΑ για την Καλιφόρνια από το 2017.
Προηγουμένως υπηρέτησε ως 32η γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνιας από το 2011 έως το 2017 και περιφερειακή εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο από το 2004 έως το 2011.

Η Χάρις γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας στις 20 Οκτωβρίου 1964. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Χάουαρντ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Στη δεκαετία του 1990 εργάστηκε στο Γραφείο του Εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο. Το 2004 εξελέγη Περιφερειακή Εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο.

Εξελέγη Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας το 2010 και επανεκλέχθηκε το 2014 με ευρύ προβάδισμα. Στις 8 Νοεμβρίου 2016 κατάφερε να νικήσει τη Λορέτα Σάντσες στις εκλογές για τη Γερουσία για να διαδεχθεί την γερουσιαστή Μπάρμπαρα Μπόξερ. Η Χάρις έγινε η τρίτη γερουσιαστής της Καλιφόρνια και η πρώτη γερουσιαστής με τζαμαϊκανές ή ινδικές καταβολές.

Η Χάρις υποστήριξε το Medicare-for-all, τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ευφορικούς σκοπούς, τη θέσπιση νόμου DREAM για τα παιδιά μεταναστών και τη μείωση των φόρων για τις εργαζόμενες και τις μεσαίες τάξεις, αυξάνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις και το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών.

Η Χάρις ανήγγειλε επίσημα την εκστρατεία της για τη προεδρία στις 27 Ιανουαρίου 2019, σε μια συγκέντρωση στο Όουκλαντ, όπου δεσμεύθηκε να αγωνιστεί για τη «μεγαλύτερη φορολογική περικοπή στη μεσαία τάξη εδώ και μια γενιά», προωθώντας προοδευτικά ζητήματα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. η ινδια θα εχει μεγαλες συνδεσεις με την ουεσα και η χαρις θα τις δυναμωσει και θα τις εξελιξει εναντια στους εχθρους της αμερικας……… παγκοσμιο τσιρκο……παντου εξιλιξεις…… αλλ’α οι καλυτερες θα ειναι στην ελλαδα των ελληνοειδων βδελυγματων………..

  2. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΟΙ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

  3. Ξεχασατε να γραψετε ποιον εχει παντρευτει????

  4. Ο Τραγκας παντως σε αλλο αρθρο του δν την ηθελε..ηθελε τον Τραμπ,,αυτον ντε που ειχε τον Ερντογαν πρωτυπο του και καλυτερο ηγετη στον κοσμο..για να δουμε τελικα ποιος θα δικαιωθει απο την εκλογη Μπαιντεν

Comments are closed.