Καλομελέτα κι έρχεται! Ταυτότητα με τσιπάκι από σήμερα για όλους τους Γάλλους

Κοινοποίηση:
1

Είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής εναρμόνισης που υποχρεώνει κάθε κράτος μέλος να θέσει σε κυκλοφορία μια νέα μορφή κάρτας-ταυτότητας

Το νέο εθνικό δελτίο ταυτότητας που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου σε όλη τη Γαλλία περιέχει βιομετρικά δεδομένα αποθηκευμένα σε ένα ηλεκτρονικό τσιπ. Το Υπουργείο Εσωτερικών… υπερηφανεύεται για ένα έγγραφο “πιο ασφαλές, πιο πρακτικό” και με “εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό”. Οι παλιές ταυτότητες παραμένουν σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

Αυτό το νέο έγγραφο, στο μέγεθος μιας τραπεζικής κάρτας, αντικαθιστά την προηγούμενη έκδοση της γαλλικής εθνικής ταυτότητας, η οποία χρονολογείται από το 1995.

Είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής εναρμόνισης που υποχρεώνει κάθε κράτος μέλος “να θέσει σε κυκλοφορία μια νέα μορφή κάρτας-ταυτότητας” , σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών . Ο κύριος στόχος, λέει, είναι να αποτραπεί η απάτη ταυτότητας, ένα έγκλημα που καταγράφηκε σχεδόν 45.000 φορές το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του.

Εκτός από τις συνηθισμένες πληροφορίες (όνομα οικογένειας, ονόματα, φύλο, ημερομηνία και τόπος γέννησης, ύψος, εθνικότητα, αριθμός κάρτας), ο καθένας μπορεί να προσθέσει δύο διευθύνσεις στην κάρτα του, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν “για παιδιά σε εναλλακτική κατοικία στο σπίτι τους ή σε γονείς” , σύμφωνα με το υπουργείο.

Αλλά η μεγάλη καινοτομία είναι η βιομετρική, παρόμοια με αυτή ενός διαβατηρίου: ένας κωδικός QR θα επιτρέψει να εξακριβωθεί εάν το έγγραφο είναι αυθεντικό και ένα τσιπ, του ίδιου τύπου με αυτό της τραπεζικής κάρτας, που θα αποθηκεύει τα έγγραφα- δεδομένα του κατόχου, και ιδίως δύο δακτυλικά αποτυπώματα.
Οι αρχές διασφαλίζουν ότι “δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα βιομετρικά δεδομένα , τα οποία αποθηκεύονται σε ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον και η πρόσβαση στο οποίο ελέγχεται αυστηρά”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πρόσεξες και κάτι άλλο ο Μακρόν πήγε γαλλική Πολυνησία υποδοχή Βασίλειο βασιλεα όλες οι φυλές χωρεψαν παραδοσιακους πολεμικους χώρους μιλάμε για χιλιάδες σε συνωστισμό χωρίς μάσκα όπως και ο Μακρόν το ευχαριστηθηκε ένοιωσε παιδί είδε όμως ότι οι φυλές αυξήθηκαν πολύ και οι Γάλλοι λίγοι οπότε λέει ας φάω κάτι χιλιάδες και από εδώ το σύστημα έπιασε εργασία διότι δεν θα αφήσουν Γάλλο για Γάλλο πολεμοχαρης μου μαύρισε και η εγχώρια αγορά στην Γαλλία ή ελληνική τηλεόραση κατευθείαν εργασία να μεταδίδει ότι είναι γεμάτη κορόνα λες και η γαλλική Πολυνησία είναι ελληνική τη κάνει το μπόνους

  2. Πχ στην αγγλική μπορείς να δεις με τη διαβατήριο έφυγε ο Ωνάσης ναι καμαρώνουμε αλλά αυτό του ανηγε όλες της πόρτες παντού παγκόσμια έτσι είναι και η ταυτότητα ή σημερινή άλλους εδώ θα τους κλίσει θα τους τελειώσει και σε άλλους θα ανοίξει πόρτες και εμείς θα λέμε ο Έλληνας

  3. Εγώ θα μπω στα μαύρα κατάστημα διότι η ταυτότητα δεν θα είναι ίδιας σειράς αλλά σαν τα διαβατήρια μην κοροιδευομαστε δεν μας φτεει το τσιπάκια αλλά η σειρά αν είναι Ηνωμένες εθνών κλπ τα ονόματα σίγουρα έχουν βγει οπότε όταν πας να την βγάλεις η αστυνομία ξεσκονίζει καρέκλα φτωχός η πλούσιος είναι ποιον έχεις στο σύστημα

Leave a Response