Καλαμάτα: Εορτάστηκαν τα 203 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Κοινοποίηση:
Untitled-5

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και με την παρουσία χιλιάδων θεατών πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την 203η επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου του 1821.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την τέλεση της επισήμου Δοξολογίας στον Ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Ιερείς της πόλεως.

Ακολούθησε η τέλεση Τρισαγίου υπέρ αναπαύσεως και μνήμης των Ηρώων πεσόντων, η κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ιωάννης Σόλαρης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της απελευθέρωσης, ενώ οι εκδηλώσεις περατώθηκαν με την παρέλαση Μαθητών Σχολείων και Οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ παρέστησαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Βουλευτές, άλλοι εκπρόσωποι του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Τοπικών Φορέων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Σαν πας στην Καλαματα σε δρομο εθνικο, κανε κανενα ταμα στον ερυθρο σταυρο.

  2. Άντε με το καλό να απελευθερωθεί και η Αθήνα. Είναι καιρός πια…

Comments are closed.