Καλά μαντάτα από την Ρωσία: Το Sputnik V είναι «πάνω από 95% αποτελεσματικό» 42 ημέρες μετά την πρώτη δόση

Κοινοποίηση:
εμβολίο Sputnik-V

Οι δημιουργοί του εμβολίου Sputnik V ανακοίνωσαν την Τρίτη πως η αποτελεσματικότητά του ξεπερνά το 95% 42 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, όπως μεταδίδει το SputniK.

Παράλληλα, το ρωσικό εμβόλιο θα είναι φθηνότερο από εκείνα που αναπτύσσονται παράλληλα στον κόσμο, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις. Η Μόσχα έχει βάλει ως στόχο την παραγωγή περισσότερων από 1 δισ. δόσεων την επόμενη χρονιά.

Λεπτομέρειες για την τιμή αναμένονται αργότερα την Πέμπτη, ωστόσο σε δηλώσεις που έγιναν στο Reuters επισημάνθηκε πως η τιμή του Sputnik V θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνη που θα έχουν «ανταγωνιστές» του με παρόμοια επίπεδα αποτελεσματικότητας.

Η Μόσχα έχει δεχτεί επικρίσεις από επιστήμονες στη Δύση που την έχουν κατηγορήσει ότι «κόβει δρόμο» σε μια προσπάθεια να κυκλοφορήσει γρήγορα το Sputnik V, κατηξγορίες που έχει απορρίψει η Ρωσία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το ρωσικό εμβόλιο είναι 91,4% αποτελεσματικό την 28η ημέρα και πάνω από 95% αποτελεσματικό την 42η ημέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Επειδή όλους μας απασχολεί κυρίως αν θα έχουμε παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, όπως αναλυτικά παρουσιάζεται στο παρακάτω άρθρο , από τα εμβόλια που ανακοινώθηκαν, αυτό που ακολουθεί την παραδοσιακή δοκιμασμένη τεχνολογία παραγωγής εμβολίων είναι το “sputnic”

    https://sputniknews.gr/epistimi/202011238931393-emvolio-AstraZeneca-molis-sto-70-i-apotelesmatikotita-tou-hamilotera-apo-ola-ta-ypoloipa/

  2. Πετάνε αόριστα νούμερα καί αντε νά αναλύσεις, Τί ακριβώς σημαίνουν ; Θα δείξει μετά θάνατον… στήν καλύτερη περίπτωση ανώδυνης εγκατάλειψης τού ματαιου αυτού κόσμου.

Leave a Response