«Καλάθι του νοικοκυριού» για την ακρίβεια στα τρόφιμα σχεδιάζει και η Βρετανία

Κοινοποίηση:
kalathi_basket_supermarket_shutterstock_350102345

Η Βρετανία γίνεται η δεύτερη χώρα μετά το Βέλγιο που φαίνεται ότι ακολουθεί τον δρόμο της Ελλάδας για αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα με το «καλάθι του νοικοκυριού».

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει από τα σούπερ μάρκετ να βάλουν ανώτατη τιμή σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων όπως το γάλα και το ψωμί.

Κυβερνητική πηγή είπε στην Sunday Telegraph ότι το σχέδιο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αλλά σίγουρα δεν θα περιλαμβάνει επιβολή πλαφόν από το κράτος.

«Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι πολύ πιο ανθεκτικός και δύσκολος να αντιμετωπιστεί από ό,τι περιμέναμε» είπε χαρακτηριστικά η ίδια κυβερνητική πηγή.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να εφαρμόσει το δικό του “Καλάθι”… εδώ με έβριζαν άπαντες…» σχολίασε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επί υπουργείας του οποίου ξεκίνησε το μέτρο στην Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. …..προιοντα ποιοτητας προπαντος τα…στο καλαθι του νοικοκυριου! Η υγεια κκ Γεωργιαδηδες δεν πωλειται! Γκεκε σε λαικα Ελληνικα?

Comments are closed.