Και όμως! Βάζουν τα Αγγλικά και στα Νηπιαγωγεία από το Σεπτέμβριο

Κοινοποίηση:
Νηπιαγωγεία

Εισάγεται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των νηπιαγωγείων της χώρας δράση για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές αλληλοεπιδρούν με έναν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας παρουσία του νηπιαγωγού.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ορίζεται η διάρκεια ενασχόλησης των μαθητών με την αγγλική γλώσσα και ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων της οργάνωσης και υλοποίησης σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων». Σχετικά με τα εργαστήρια δεξιοτήτων, η διάταξη προβλέπει ότι: Σκοπός της νέας αυτής διδακτικής ενότητας είναι «η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης», όπως αναφέρει η τροπολογία του ΥΠΑΙΘ.

Με απόφαση , της υπουργού Παιδείας  και κατόπιν εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ορίζονται ο αριθμός, η διάρκεια και το περιεχόμενο των θεματικών κύκλων της διδακτικής ενότητας και των επιμέρους θεματικών ενοτήτων, ο αριθμός και οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών στους οποίους ανατίθεται η διδασκαλία των θεματικών, ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών και οδηγίες για την οργάνωση και την υλοποίηση σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων για τους εκπαιδευτικούς.

Πότε λήγει το διδακτικό έτος

Αποκλειστικά για το σχολικό έτος 2020 – 2021:  α) Tο διδακτικό έτος λήγει στις 30 Ιουνίου. β) Η διδασκαλία των μαθημάτων λήγει στις 25 Ιουνίου.

Διάταξη για αναπληρωτές
Οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π), που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρατείνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, για την παραπάνω παράταση δεν απαιτούνται υπογραφή τροποποιητικής σύμβασης εργασίας και ανάρτηση της περίληψης αυτής στη Διαύγεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. ΜΑΔΑΦΑΚΑΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΤΣΙ???

 2. Η λαοφιλής υπουργός Παιδείας Νικη Κεραμέως ανήκει στό Forum For Young Global Leaders του ιδιοκτήτη τού παγκοσμίου οικονομικού φόρουμ στό Νταβός τής Ελβετίας Κλάους Σβάμπ.(Klaus Schwab).Οί επιλεktoi ολοκληρώνουν ένα πενταετές πρόγραμμα σπουδών μέ σκοπό τήν ριζική αναδιαμόρφωση τού κόσμου.Τά έξοδα τών σπουδών τών επιλέκτων τού Forum For Young Global Leaders αναλαμβάνει ό Κλάους Σβάμπ
  καί ό Εβραίος Σόρος.Οί επίλεκτοι θά κάνουν δεκαημερή μαθήματα στό John F.Kennedy School του πανεπιστημίου τού Harvard γιά νά έχουν πρόσβαση σέ θέματα τής παγκοσμιοποίησης.
  Απόφοιτοι τού εκπαιδευτικού κέντρου του Κλάους Σβάμπ
  Ανγκελα Μέρκελ,Νικολά Σαρκοζί,Μανωλάκης Μακρόν,ό υπουργός υγείας τής Γερμανίας Γένς Σπάν,Τόνι Μπλέρ.Εμανυέλ Μπαρόσο,Goldmann Sachs.
  Οί επίλεκτοι τού Forum For Young Global Leaders 2020
  Niki Kerameus.Michael Kratsios,Annalena Baerbock ηγέτης τών Πρασίνων στήν Γερμανία
  Γιάννης Λάκων

  ,

 3. Καντε τα αγγλικα επισημη γλωσσα της μπανανιας τωρα να μειωθει κιαλλο η φαια ουσια των αμνων.

 4. ΧΕΧΕΛΟΟΥΥΥ ΑΙ ΛΑΙΚ ΜΑΛΕΛΕΙΟ ΦΑΚ ΙΟΥ ΚΟΥΛΗΣ

Comments are closed.