Και μετά φταίνε τα παιδιά! Χαμός σε Γυμνάσιο – Γονέας έβρισε και ξυλοφόρτωσε καθηγητή γιατί έκανε παρατήρηση στην κόρη του

Κοινοποίηση:
sxoleio_0

Με τέτοια παραδείγματα τι θα κάνουν τα παιδιά; Τρομακτικές σκηνές σημειώθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου όταν γονέας επιτέθηκε φραστικά και όχι μόνον εναντίον καθηγητή.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ο κηδεμόνας, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου, από τον συνάδελφο για τη συμπεριφορά της μαθήτριας, εισήλθε στον χώρο του σχολείου και επιτέθηκε λεκτικά (με απαράδεκτες ύβρεις) και σωματικά στον εκπαιδευτικό, παρουσία μαθητών και άλλων εκπαιδευτικών. Το περιστατικό καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όπως και η Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται από πλευράς ΕΛΜΕ “Θα σταθούμε στο πλευρό κάθε συναδέλφου και κάθε σχολείου που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, τις ενώσεις, τους συλλόγους γονέων και τα 15 μελή των μαθητών, σε ένα μέτωπο υπεράσπισης του σύγχρονου, πραγματικά δημόσιου και δωρεάν σχολείου, των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, στην ανάδειξη και καταδίκη κάθε τέτοιου φαινομένου και τη δημιουργία μιας πραγματικής ασπίδας συνδικαλιστικής και νομικής κάλυψης κάθε σχολικής μονάδας και κάθε συναδέλφου.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Μαρκόπουλου
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Μαρκόπουλου καταδικάζει κατηγορηματικά την απρόκλητη επίθεση κηδεμόνα μαθήτριας του σχολείου εναντίον συναδέλφου. Ο κηδεμόνας, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου, από τον συνάδελφο για τη συμπεριφορά της μαθήτριας, εισήλθε στον χώρο του σχολείου και επιτέθηκε λεκτικά (με απαράδεκτες ύβρεις) και σωματικά στον εκπαιδευτικό, παρουσία μαθητών και άλλων εκπαιδευτικών.

Η συμπεριφορά αυτή όχι μόνο προσκρούει στους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού αλλά και λειτουργεί εις βάρος του παιδαγωγικού κλίματος, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τις σχέσεις όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Ανάλογες συμπεριφορές δυσχεραίνουν το έργο των εκπαιδευτικών και τους εμποδίζουν να εργαστούν με αξιοπρέπεια και παιδαγωγική ευαισθησία και να σταθούν στο ύψος των σύνθετων και πολύπλοκων αναγκών της εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου και καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτές και να συμβάλει στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, εποικοδομητικού διαλόγου και συνεργασίας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει
Ο Σύλλογος Γ&Κ ενημερώθηκε για συμβάν που έλαβε χώρα με μαθήτρια του σχολείου μας. Με λύπη πληροφορηθήκαμε για την απαράδεκτη αντιμετώπιση εκπαιδευτικού από τον γονέα της μαθήτριας, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά και προσήλθε στο σχολείο όχι με διάθεση επίπληξης του παιδιού του αλλά αντίθετα με εξυβριστική διάθεση προς τον εκπαιδευτικό που τον ενημέρωσε, παρουσία και άλλων μαθητών. Νιώθουμε την επιτακτική ανάγκη να καταδικάσουμε κάθε τέτοια πράξη, καθώς δεν συμβαδίζει με το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ γονέων/κηδεμόνων και συλλόγου διδασκόντων.

Καθένας προσπαθεί να φέρει εις πέρας το έργο που του αναλογεί, το οποίο δυσχεραίνεται από πολλούς παράγοντες στις μέρες μας. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν εις πέρας το εκπαιδευτικό τους έργο σε περιβάλλον δύσκολο πολλές φορές, ενώ οι γονείς οφείλουν να διαπαιδαγωγούν χαρακτήρες και να διαμορφώνουν συμπεριφορές συμβατές με το σχολικό περιβάλλον.

Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αποτελούμε πρότυπο συμπεριφοράς για τα παιδιά μας κι επιπλέον να καταφεύγουμε στον διάλογο για την επίλυση προβλημάτων, όχι στη βία. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα όχι μόνο για τη μόρφωση των παιδιών μας αλλά κυρίως για τη διάπλαση χαρακτήρων και να αντιμετωπίζουμε από κοινού όποια θέματα προκύπτουν.

Με εκτίμηση, Το Δ.Σ του Συλλόγου Γ& Κ

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Βασιλακοπούλου Αγγελική Αγιανωτάκη Μαρία

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Καταφεραν ολα αυτα τα χρονια οι….προοδευτικοι του κ@λου να διλυσουν τα παντα στον χορο της Παιδειας!!! Αναξιοι γονεις αναθρευουν κακομαθημενα τσογλανια και π@υτανακια , κακοι καθηγητες με …. προοδευτικους ψευτοβαθμους 19ρια και 20ρια σε μαθητες που δεν ξερουν τι χρωμα εχει το βιβλιο και κακοι μαθητες αναγωγοι , θρασεις , ασεβεις κλπ , ολοι αυτοι αποτελουν ενα εκρηκτικο κραμα , γι’ αυτο παρατηρουνται ολα αυτα τα αθλια φαινομενα στα σημερινα σχολεια και φυσικα και η ατιμωρησια των παραβατων απο μαθητοπατερες Διευθυντες!!

  2. Για να ειναι σωστο το ρεπορταζ χρειαζεται και η αλλη αποψη γιατι πολλες φορες δεν φταιει μονο ο φονιας οπως σοφα λεγει ο λαος

  3. Αυτά, τα έχουμε ξαναπεί. Από το σπίτι ξεκινούν όλα!

Comments are closed.