Και εμείς στην υπογεννητικότητα! ΔΕΙΤΕ τι κάνουν στην Ιταλία: Στο τρίτο παιδί η κυβέρνηση χαρίζει ένα αγροτεμάχιο

Κοινοποίηση:
italia_1

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το μέτρο, που έχει στόχο να ενθαρρύνει τη γεννητικότητα, επεξεργάσθηκε η  Λέγκα του Σαλβίνι και το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο προϋπολογισμού 2019, προβλέπει την παραχώρηση δημόσιου αγροτεμαχίου για 20 χρόνια στις οικογένειες που θα διευρυνθούν στο διάστημα από το 2019 έως το 2021.

«Λένε πως οι Ιταλοί κάνουν λίγα παιδιά και η τάση αυτή πρέπει να ανατραπεί», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Γεωργίας Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο, που προέρχεται από τη Λέγκα. «Το υπουργείο θέλει να συμβάλει ευνοώντας τις αγροτικές ζώνες».

Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη και η Λέγκα υπόσχεται ότι θα κάνει την οικονομία να ανακάμψει ώστε οι Ιταλοί να αποκτήσουν και πάλι την επιθυμία να κάνουν παιδιά.

Ο υπουργός Οικογένειας, ο πολύ καθολικός Λορέντσο Φοντάνα, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από τη Λέγκα, εξέφρασε την υποστήριξή του στο μέτρο αυτό, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν θα αφορά παρά τα παντρεμένα ζευγάρια που είναι εγκατεστημένα στην Ιταλία εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το Coldiretti, το κύριο αγροτικό συνδικάτο της χώρας, το κράτος εξακολουθεί να διαθέτει πέντε εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Corriere della Sera, η αξία αυτή είναι θεωρητική, καθώς το κράτος έχει ήδη πωλήσει τα καλύτερα εδάφη του. «Αυτά που απομένουν είναι κυρίως τα υπόλοιπα», εκτιμά η εφημερίδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΡΟ.
    ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΡΓΟΤΕΜΑΧΙΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ.

Comments are closed.