Και ακόμα δεν ανέλαβε! ΗΠΑ: Μια τρανσέξουαλ γιατρός στην κυβέρνηση Μπάιντεν

Κοινοποίηση:
1111

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τη θέση της υφυπουργού Υγείας θα αναλάβει η ανώτατη αξιωματούχος της Πενσιλβάνια δρ Ρέιτσελ Λεβίν.

H Ρέιτσελ Λεβίν είναι παιδίατρος και θα γίνει το πρώτο ανοιχτά τρανσέξουαλ άτομο σε θέση ομοσπονδιακού αξιωματούχου, που θα επικυρώσει η Γερουσία των ΗΠΑ.


«Η δρ Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε σε αυτήν την πανδημία -ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα φύλου που έχει ο κάθε πολίτης- και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας από αυτή την κρίσιμη στιγμή και στο εξής», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Διπλωματούχος του Χάρβαρντ, εξειδικευμένη σε θέματα παιδιατρικής και προβλημάτων εφήβων, η Ράιτσελ Λεβίν έπεσε θύμα τρανσφοβίας και δέχτηκε πλήθος επιθέσεων, παρά το γεγονός ότι η ενημέρωση που κάνει καθημερινά σε 13 εκατομμύρια κατοίκους της Πενσιλβάνια, όπου ηγείται της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη.

Ωστόσο, με το hashtag #Respect4Rachel, σε σελίδα στο Facebook, που φέρει τον τίτλο “Dr. Rachel Levine – We Love You”, δέχτηκε κύμα συμπαράστασης στα social media.

Η μεταβατική ομάδα του Μπάιντεν σημείωσε ακόμη ότι η Λεβίν επικυρώθηκε τρεις φορές από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους πολιτεία της Πενσιλβάνια για τη θέση της υπουργού Υγείας και γενικού ιατρού του κράτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Να δω τι θα κάνουν οι Ρεπουμπλικάνοι που εγκατέλειψαν τον Τραμπ!! Θα ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα; Αχ κατά καημένη Αμερική!!!

  2. Και το πρώην ΕΣΥ νυν ΕΦΚΑ έχει έναν τρανσέξουαλ ιατρό στα εξωτερικά ιατρεία ΙΚΑ (………….) ήταν, ίσως παραμένει ή έχει αποσπαστεί σε άλλο υποκατάστημα. Μας έχουν κατακλείσει τώρα που νομιμοποιήθηκαν οι πισωγλέντηδες, με νόμο του κράτους. Πόσοι υπουργοί και βουλευτές υπάρχουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ξεκωλιάρηδες? ΄Ισως οι μισοί των 300ων.

Leave a Response